sjukskriven

var till doktor idag, sjukskriven till måndag.
nån infektion i luftrören typ. kan juh knappt prata eller andas för den delen. vila står på schemat.
så nu kikar jag på oc. me like.

tänkte bara att jag skulle uppdatera lite o lite blev det :)

tycka synd om mig själv..

jaha då har man legat hemma några dagar o varit helt sänkt..

gick hem från jobbet i lördags.. kände mig så jäkla frusen o ont i halsen :( avbokade middag hos ni o la för att gå hem o vila. natten till lördan var hemsk. feberfrossa så det yla om det. låg o grät som en tok. barnen var hos mammi som tur var. söndagen hade jag 39-40grader feber. så det var bara o avboka albins :( två kalas. kändes inte roligt att avboka barnkalaset då han längtat som en tok men hälsan är juh viktigast. barnen kom hem på kvällen samtidigt som joan, så jag kunde vila helt själv under söndagen:) måndagen fortsatte med hög feber så barnen fick vara hemma från dagis. joan kunde ha lämnat barnen men inte en chans att jag kunde röra mig o ta mig till dagis för o hämta. dom var lugna o snälla till o från vilket var skönt.
imorse så lämnade joan barnen, jag har bott i soffan o idag börjat få i mig lite mat. men har jätte problem med andningen :( rösten försvinner till o från :( hostan tar livet av mig så imorn blir det ett läkarbesök för att ta tag i det här.

sådär då.. det var det.. men blir så less..
nu ska jag lägga mig i soffan igen o kolla tv med gubbe..
drömma mig bort..

klistermärken

läkarbesöket gick jätte bra.. båda barnen gjorde allt som man skulle o fick !7st klistermärken för "tanten! sa ta en till hela tiden o barnen blev jätte glada :)
så nu kan lillflisan få hostmedicin oxå. vilket känns bra till natten just då hostan blir olidlig.

har nu bakat till lördagen, kladdkaka:)
har även gjort en skink o ostpaj. måste ha matlådor o paj e så lätt o frysa in :) hoppas verkligen den blev god. ska smaka strax. middagstajm. sen kommer joan hem, skönt det.


magont

vaknade för en liten stund sen av att ingen väckt mig? hmm.. nu när barnen har varit dåliga så har dom sovit lite då o då o varit vaken lite då o då. att få i sig mat har inte varit det lättaste.
själv känner jag mig inte helt hundra då jag känner att jag har ont i magen lite väl ofta, en av anledningarna är nog jobbet som spökar tyvärr :( jag älskar mitt jobb men att få ett schema mindre än två veckor innan det nya ska börja känns inte ok. jag får lite panik inombords. (har fortfande inte fått schema som ska börja gälla från 1 Feb)
sen att jag behöver vabba känns lite jobbigt men både joan o jag försöker styra upp så att vi ska förlora så lite pengar så möjligt från jobbet o självklart undvika att sätta våra kollegor på pottan men ibland känns det ändå jobbigt.

ska strax slänga i mig frukost o sen klä barnen för att åka till närakuten. kolla öra hals o lungor på skruttisarna. för att vara säker på att det inte är något som spökar :( sen så skulle hostmedicin sitta fint nu när båda hostar lagom till läggningen :(

på söndag så är det dags för kalas. albin fyller 7 (4) år enligt han själv :) o det ska vi fira med ett litet barnkalas, han fick välja 4 kompisar på dagis (plus jag som valde vänner till familjen)  sen på kvällen blir det kalas för släkten o lite fler vänner :) så ska försöka hinna baka till denna dag antingen ikväll eller på lördag.

nä dags o ta sig i kragen..
kram kram

stjärntecken

har varit inne på min FL o såg då i presentationen om barnens stjärntecken o vilken dag dom föddes på o här kommer det:

ALBIN
Din lilla Vattumannababy har en forskande, nästan genomträngande blick redan från början. Han studerar dig noggrant och du kan ibland känna att han ser rätt igenom dig. Vet han vad du tänker? Nej då! Han är bara precis lika nyfiken på dig som du är på honom, och snart känner ni varandra utan och innan. Redan långt innan han börjar att prata förstår ni varandra på ert eget språk.

Torsdags barn: Kloka barn med extraordinära egenskaper.
Sliter tungt och gör fin karriär. Den som är född på en torsdag är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.


(albin har här gjort sig en smörgås i smyg alldelles själv, halva smörpaketet försvann)


TYRA
Stenbocksbabyn vill ha rutiner, ordning och reda och är inte särskilt impulsiv.
Det är ett mycket aktivt barn redan från början och allt ska utforskas, plockas isär, sättas ihop med imponerande målmedvetenhet. Och var sak har sin plats. Stenbocksbabyn vet vad han vill och det genast. Äta när man är hungrig och sova när man är sömnig annars blir det liv. En Stenbock är sällan tyst.

Tisdags barn: Tisdagsbarn är älskvärdhet.
Tisdagsbarn gör allt med fart. De som är födda på en tisdag, är vanligen starka och handlingskraftiga, men de är ofta krigiska och går anfallsvis tillväga


(tyra har bäddat ner sig i bokkorgen o vill läsa bok)

kan nånstans tycka att en del faktiskt stämmer in på mina små troll :)

hypo

tyra har juh haft feber i helgen.. passade bra då dagis var stängt som i fredags o även i måndags. så både joan o jag har juh varit ledig en varsin dag från jobbet plus idag då jag var ledig. så imorse så beslutade jag mig för att ha båda hemma då tyra blev varm inatt igen.. tur det då albin hade 39 graders feber vid 10.00. min lilla skrutte. han åt en isglass o mådde dåligt o klagade på att han hade ont i huvudet :( kan små barn ha migrän? som tur är så kunde joan byta pass imorn (onsdag) med rogga, så joan slipper vabba medans jag får vabba på torsdag då jag bara skulle jobba 3timmar.

självklart är jag en sån "hypokondriker" o tror jag oxå blir sjuk nu.. jag känner efter lite extra.. mupplois :(

efter 4timmars sömn så är albin nu lite piggare.. han har fått i sig  2dl soppa o en isglass.. medans tyra sov i 3timmar o sedan fått i sig lite potatisbulle med sylt o en isglass på det:)
strax ska jag gå till lokalen o hämta nyckel, lämna pengar. vi ska juh ha 2st kalas i helgen.. o jag orkar inte ha det hemma. så hinner jag ska jag hinna baka en hel del innan helgen :) men får se om det blir nån nödplan. joan o jag är juh barnlediga på lördag så i värsta fall så får vi ha bageri här hemma på kvällen :)

sen ska jag lägga mig i badet.. antar att jag kommer få sällskap av tyrisen då hon alltid ska bada när nån annan badar :)
trevlig tisdag gott folk!!
kram kram

fast

då har man äntligen fått fast anställning på jobbet, det känns juh helt underbart. det som känns mindre underbart är att vi fortfarande inte fått schema för våren. alltså vårt schema tar slut sista januari. o planera livet utan schema är inte det enklaste när man ska fixa dagishämtningar mm.

har idag oxå skickat in ledighetsansökan. hoppas på att den blir godkänd bara för då blir jag glad :) ska försöka planera sommarens ledighet oxå. dagis kommer juh vara stängt i 3veckor.


tyra pratar mer o mer för varje dag.. lite mundiarre kan man säga. allt är inte ord men man förstår några få ord o greppar vad det är hon pratar om :)
tyra är en liten sportfåne.. som sin far så följer hon sport efter sport.. o heeejar så högt som bara hon kan. sötaste tjejen!! just nu går det nån gala på tv o hon hejar för fullt! även när dom bara pratar :)

albinkillen är oxå igång med språket.. fast med lite mer komplicerade ord. man blir helt ställd ibland när han slänger ut något helt oväntat :) finaste killen :)

nu läggdags för mamman!

2010 / 2011

2010 var ett år som flög förbi.. ett år med mycket tråkigheter men även små glimtar av lycka..
  • vi hade 3 omgångar av vinterkräksjukan minst
  • gjorde en abort (ta hand om varandra eller skiljas för att det skulle bli för mycket)
  • min pappa hamnade på sjukhus efter att ha problem med hjärtat
  • akuten med tyra då hon vred armen ur led typ
  • tyra hamnade på sjukhus pga vätskebrist
  • fick sluta på benetton då det gick i konkurs
  • min farmor lämnade oss

  • turkietresa som var toppen (om man räknar bort maten)
  • min vän ida gifte sig
  • finaste lillprinsessan emelie kom till världen( även andra små söttroll såklart)
  • jag började på Levis vilket är ett sjukt roligt jobb.
  • har fått lära känna nya bekanta

2011 kommer bli ett bra år.. så är det bara..

  • jag vill flytta till något större så hoppas verkligen att vi hittar vårat drömboende som passar oss perfekt.. så less på att vi inte har nå förvaringsutrymmen.. skit garderober m.m.
  • att våra jobb kommer gå ihop sig med dagishämtningar o allt.
  • körkort? ska väl inte hoppas på allt för mycket men att ta tag i mina ögon är nog ett måste.
  • att tillbringa mycket tid med folk jag tycker om speciellt familjen.
  • låt det bli ett friskt år.. så trött på alla dessa förkylningar..
det var väl lite som kretsar i mina tankar just nu..

Gott nytt år!!!

Gott nytt år!!

gott nytt år önskar familjen Lundberg..


RSS 2.0