underbara maskeradbarn

barnen älskar att klä ut sig o som tur är har vi en del ombyten..


spindelmannen är albins favvo då han får så stora muskler..
tyra vill va alla, o helst på en o samma gång.. buzz o prinsessor av olika slag..

jag älskar mina underbara maskeradbarn..

bara jag..

om jag älskar min nya levisklänning? å ja!

jag tror på karma..

jag försöker alltid var trevlig mot alla människor jag träffar..

jag håller upp dörrar..

bjuder på ett leende..

hälsar/hejar mer än gärna..

ger 100% kärlek till min familj..

bryr mig om mina vänner..

 

jag tror att allt som sker, sker av en anledning.

att tänla positivt är lite av min grej..

 


jobbhelg

att hinna blogga om en helt vanlig dag hemma oss är inte alltid så lätt..
man jobbar.. sköter om hemmet.. myser med busiga barn.. äter o sover..

barnens nya just nu är iaf att en rider på käpphästen medans den andra leder. dom skrattar hysteriskt o tycker det är jätte roligt.
jag hade barnen hemma i fredags från dagis.
vi tog bussen till kista o öb som öppnat. kö in i butiken o kö ut ur butiken.. jag köpte lite smått o gott..
skyndade hem o började städa, kul att det ser ut som ett bombnedslag bara nån timme efter man gjort fint. så är det att ha små barn :) kan juh inte förbjuda dom att leka heller ;)
tvättstugan hade vi bokat oxå, gick smidigt o bra. barnen hjälpte till som vanligt.
kvällen bjöd på middag med bästaste svägerskan/vän/granne.. you name it.. vi åt baconinlindad kyckling m ris, sås o tomat/lök sallad. så himla gott. kvällen blev kort då dom skynda hem så lillsessan fick sova inför natten.. strax efter det kom gubben min hem med rogga. skulle kolla på film o det var juh inte den bästa vi valde. monsters eller något hette den, alltså hade jag sett den på bio så hade jag juh blivit tokig. hände inte så mycket utan var en ganska tråkig film som inte ens var läskig vilket man hade väntat sig.

igår var det lördag..
jobbade, lönehelg säger nog ganska mycket. det är fullt upp i stort sett hela tiden o tiden rusar förbi. så jäkla roligt. kom hem lagom till middag (köttfärslimpa m fetaost) o besök. sötaste jocke med far kom o sa hej. hängde här en stund innan dom var tvugna o åka hem o natta lillprinsen :)
jag hann ta ett långt bad innan melodibrallan o lördagsmys i soffan. albin somnade lagom o strax därefter tyrisen. så skönt när dom inte håller igång till 23 som dom gjort förut utan nu är det mer runt 21.
joan o jag hann kolla igenom en massa inspelat tills jag somnade i soffan framför ett spännande avsnitt av csi.
natten var fantastisk, då bara ett barn sov inne hos oss o jag sov tungt fram till 7 då albin kom in o ville gå upp.

så nu sitter vi i soffan o plöjer barnprogram.. åhh va roligt ;) ska strax äta frukost o sen göra mig iordning för en dag på jobbet. hoppas på fullt ös som igår för då flyger dagen fram. ikväll blir det solsidan o big brother på en o samma gång. tur med inspelningsbar hdbox :) hur hann jag följa så mycket förut?

längtar till nästa helg då jag äntligen ska få träffa finaste ida <3 o äta årets godaste semla.
imorn är det oxå joans sista dag på jobbet. shit alltså. jag kommer ha en hemmaman som ska ta hand om hemmet o barnen medans jag jobbar rumpen av mig i just mars månad. tur det för i april blir vi utan pengar från joans sida o då får jag förhoppningsvis en bra lön.
jajaj trevlig söndag..
kramar!

resan till turkiet..

resan till turkiet blev juh av förra sommaren..
var helt ok måste jag säga..

några godingar kommer här







resan till bulgarien..

märks det att jag har en stor längtan till o resa bort?
sommaren 2008 åkte vi till bulgarien, Albena med annica o roger.

här kommer några godingar

albin i den härliga poolen..

albin somna i vagnen på stranden..

tjejerna..
annica, jag o bebis (tyra)

hela familjen på minitåget..

på matstället som låg mitt bland dom jobbiga trapporna..

resan till kroatien..

vilka minnen.. kroatien 2007..
kroatien är en av dom bästa resorna jag gjort i mitt liv.. väldigt god mat o en väldigt fin o lugn stad inte så turistbomaderat som vissa andra ställen man varit på..

här kommer några godingar

mina killar o jag..

den berömda gurksalladen

ego jag

min fina svärmor

en del av gänget..

en skitig lillebror..

 

vi tog även en liten avstickare till italien, venedig.. vilken stad..


på en taxibåt hela gänget..

en varm liten kille..

killarna..



underbara bak o mat dag..

Har sovit som en stock inatt igen o vi tog sovmorgon imorse.. albin vaknade vid åtta så då satte jag på tvn o forsatte att halvsova till barnprogrammet, tills tyra vakna o börja hoppa i sängen.. underbara barn :)

vid tiotiden tog vi bussen till kista för att handla lite schampo o balsam till mig o tatueringar till barnen. dom sköter sig så himla bra i affärerna, så kände mig så stolt när man såg en annan familj springa efter sitt ena barn som nästan rev hela butiken. tåget blev det hem o barnen tyckte det var jätte roligt. handlade lite på lidl för att sen skynda hem o laga mat.
så efter den här helgen har jag gjort 14! matlådor o fryst in. tacopaj, kycklingpaj o korv m makisar blev det. vid jobbet så finns det bara pizza hut, ett kebabställe o donken.. en bit bort så finns oxå ikea (som är helt ok ibland). men börjar bli så less på snabbmat o det är dyrt oxå. orka lägga pengar på en lunch/middag som man äter själv under en kort rast. hellre matlådor då tycker jag o lyxmiddagar hemma med familjen typ.

när tyra somnade så gjorde jag o albin kladdkakemuffins o chokladbollar. så lagom till fikatajm kom ni o la med em över. mys tycker vi. det roligaste var nog när albin rullade chockladbollarna så frågar han mig: kommer det över några grannar på fika sen eller? hahah så skön kille. han säger så mycket roliga saker just nu så man garvar läppen av sig..

ska strax skala massa räkor till joan o min mysstund ikväll. han jobbar juh konstigt så vi äter inte middag ihop utan kör en smörgåsfika/stund på kvällen.. förstår inte att han bara jobbar i 1vecka till. galet. men sen har jag juh en hemmakarl som fixar o donar ;) medans jag jobbar in stålarna.. heheh..

trevlig söndag!!


en sån morgon..

vaknar strax innan åtta av att albin kramar om mig o säger att han vill titta på tv.. tyras fötter har jag i mitt ansikte.. hon gnäller för att det är liiiite trångt.. jag skulle säga att det är sjukt trångt när båda barnen o jag o gubben min ligger i sängen.. vad tänkte vi när vi köpte sängen? nästa säng ska bli stoooor. hatar o ligga trångt då man ligger o spänner sig, det blir varmt o klibbigt. resultatet = ingen bra nattsömn.
på tal om nattsömn så har jag sovit väldigt tungt märkte inte ens vilken tid barnen kom in. har juh jobbat en hel del så har varit väldigt trött.
sömnen är så jäkla viktigt då den håller humöret uppe, hälsan påverkas tror jag oxå. när barnen var små så var det sömnen jag o joan tjafsade om.. kanske inte så mycket med albin som med tyra o albin samtidigt. dubbelt arbete, mindre sömn. nu så sover dom 3/7 dagar hela nätterna i sin säng dom andra 5 så kommer dom in nån gång under natten. men dom går själva så man slipper gå o hämta dom :) det är en sak som känns så skönt med att vi kanske inte ska ha fler barn. barnen är ganska självgående när det gäller sömnen nu:)

känslan jag hade imorse var att shit är ganska utvilad o åhh va härligt när solen skinner. mammi städade här hemma igår så det var finfint i köket med tulpaner på köksbordet. fick som lite vårkänslor i kroppen:)
idag blir det nog en härlig dag. kalas vid tolv, hämta maxen innan så han kan följa med. sen tvättstuga, skönt med nya sängkläder :) älskart!
o ikväll så är det melodibrallan o lördagsmys med familjen :)

ska försöka hinna göra lite matlådor o frysa in i helgen oxå. blir så less på äckliga uteställen även om jag ibland hinner gå till ikea o äta. billigt o mycket o välja på.
vet bara inte vilka rätter jag ska frysa in så less på korvstroganoff i matlåda.

jajaj dags o äta frukost kanske :)
trevlig lördagsmorgon gott folk !!!


sista dan innan det blir helg..

jobbar min sjunde dag idag.. känner mig helt slut.. ont i smalbenen o trött. tur man ska jobba med camilla så man kan snacka en massa roligheter. mammi tar barnen eftersom joan oxå jobbar kväll.

igår så fick jag hjälp av min vän regina, hon tog med barnen hem eftersom dagis hade utbildning o behövde åka redan vid 1630. skulle vara nån som skulle ha jour men ville hellre att barnen skulle få ha kul o gå hem med maxen :) när vi kom hem därifrån så gjorde vi pannkakor, blev riktigt bra o gott :)
efter middan så planterade vi gräslök o basilika i två små krukor som står i deras fönster så nu får vi se om dom överlever vintern/våren :) barnen är stolta iaf :)

helgen bjuder på kalas, kanske ponnyridning o lekdejt med familjen bolinder, tvättstugebesök o självklart myskvällar :) ska krama om barnen extra mycket efter att ha jobbat som en tok. senaste veckan. hinner knappt hem så sov barnen :(

kikar runt efter resor men vet inte hur jag ska göra :) hehehe.. vi får se helt enkelt :)

tröttmössan är på

medicinen gör mig ibland helt sjukt trött, alltså jag nickar till lite tit som tät :( inte så roligt när man jobbar hahah..
dagen har varit lugn idag.. kändes som evighetsdagen..

imorn så är det alla hjärtans dag.. vi kommer inte göra något seciellt då jag jobbar HELdag :( men det blir bra med pengar får man tänka :)

ska försöka blogg mer imorn men som sagt medicinen gör sitt o jag håller på o somnar..
gonatt!!

bussen kom

kändes lagom skoj o gå upp imorse.. ställde klockan lite tidigare än vanligt för att kolla upp så att bussarna gick som dom skulle. gjorde mig iordning o gick ut i tid till bussen. kom sisådär 45min för tidigt till jobbet så gjorde det jag skulle innan jag tog mig en härlig frukost på jobbet :)

äntligen så har hostan börjat försvinna men däremot så har jag börjat tappa rösten igen.. det som är jobbigt är att jag jobbar i 6dagar till innan jag är ledig nästa gång.. så att vila o bli frisk finns inte just nu på kartan :(

måste juh bara få skriva o berätta hur underbara mina barn är.. hur lycklig jag är som har så fiiiina ungar :)
så fort jag kliver innanför dörren från jobbet så kommer dom springandes o kramar om mig o berättar hur mycket dom saknat mig o börjar dra i mig o vill att jag ska busa med dom på direkten..
igår så blev jag tvungen o måla deras naglar för dom ville vara lika fina som mammi..
idag har albin lekt gissa djuret.. så har han hoppat runt o gjort en massa olika djur.. så otroligt roligt o se :)
kikat igenom våra fotoalbum.. barnen älskar det..
har ätit lördagsgotti som chips o popcorn o dansat massor.. underbart..

melodibrallan har varit helt ok, bättre förr kanske :)

har idag funderat på vad vi ska göra i sommar.. vad ska vi planera in. kommer joan ens ha nån semester om han får ett nytt jobb? jag borde kanske lämna in ansökan till jobbet snart oxå. man vill juh vara bland dom första.. :)
vad ska ni göra i sommar?









kloka ord

Hellre sårad av sanningen än lycklig av lögnen.
Varför ljuga när det finns så många sätt att säga sanningen på?
Om man talar sanning behöver man inte anstränga sig efteråt för att komma ihåg vad man sagt.

kloka ord måste jag nog säga..

härlig sovstil/plats?


vad tycker ni om tyras härliga sovstil?
tyra vill nu för tiden sitta på axlarna o pilla mig i håret..
den här dagen var tyra liiite trött o somnade :)

hata är ett starkt ord

jag har nu ökat mängden på medicinen så nu ska det kanske bli bättre.. är det inte bra till slutet av nästa vecka så blir det andra bullar.

måste juh bara få skriva av mig lite..
hata är ett väldigt starkt ord men alltså åhh va jag kan tycka illa om vissa människor.. men ärligt talat alltså väx upp för fan. o lögner är juh så värdelösa.. hur svårt kan det vara o bara vara ärlig helt enkelt?
joan o jag har sen dag 1 varit ärliga mot varandra, istället för att samla på sig o bli arga vid ett annat tillfälle har vi tagit upp saker på engång. har vänner som jag oxå har ett ärligt "förhållande" med vilket gör att vänskapen håller. sen har jag juh min mammi, hur skulle jag nånsin kunna ljuga för henne? finns det något mer värre än o få veta sanning från ett annat håll?
kommer ihåg för några år sen när jag fick reda på att min kille varit otrogen mot mig genom några "vänner". kommer än idag ihåg känslan. kände mig så jäkla förnedrad o bortgjord. Alla visst men inte jag. var så arg o ledsen så jag inte visst vad jag skulle ta mig till. sen får man juh inte heller ta nån för given så får väl till nån del skylla mig själv. säger som min underbara vän säger.. man måste vårda kärleken..

idag är det fredagsmys som står på listan.. först potatisgratäng till middag.. sen popcorn o lite godis kanske :)
kanske kolla på nån braig film.

men vilken chock man fick imorse.. visst att jag hörde igår att det skulle bli klass2 varning i sthlm o att det snöade massor igår påväg hem från jobbet, men det var galet svårt o ta sig fram imorse. tyra åkte snowracer medans albin gick med mig. det var som en upptrampad stig genom hela akalla sjukt svårt o ta sig fram helt enkelt speciellt när man mötte folk. men jag kan juh inte låta bli o tycka att det är ganska mysigt ändå :) fast jag längtar till våren.
tur att jag var ledig från jobbet idag eftersom inga bussar har gått under hela förmiddan o en bit in på eftermiddan.. såg en buss när jag kom hem från dagishämtningen men vet inte hur ofta dom går eller om alla ens går. hoppas verkligen att bussarna går som dom ska imorn när jag ska till jobbet för annars vet jag inte hur jag ska ta mig till jobbet :( vill juh inte direkt gå då jag har svårt o andas lixom..
nu dags o fixa middag..

mina underbara hjärtegull..


tystnad

när jag kommer hem från jobbet så pratar jag så lite som möjligt för så fort jag ska säga något så hostar jag.. hostar o hostar o hostar.. hostar så mycket så att mina revben värker så imorn blir det doktorn o något som lindrar kommer med hem hoppas jag.

efter middan så har det rensats lite eller ordnats upp lite.
*gått igenom medicinskåpet
*alla mina smink/hår/annat grejer
*barnens lekgarderob som är full med "skit" :)
*gått igenom kläder som ska fram till våren/sommaren till barnen
*gått igenom ytterkläder för att ha koll på vad som behövs till barnen inför våren. man tycker man är ute i god tid men alla jäklar är bra snabba, så det hinner ta slut ofta.

kram kram

tårar i massor..

sitter o kollar på ett program där olika kvinnor är gravida, o för en stund sen födde en kvinna sitt barn i tv. känns så verkligt, jag har gjort det hon går igenom o jag blir helt tårögd. lyckan att få hålla sitt barn.. kärleken till barnet är så starkt så det är galet. man kanske inte känner det i stunden då barnet kommit ut för man är helt utmattad o har ont men inte långt därefter så kommer alla känslor på en gång.
dom visade även en 46årig mamma som försökt i 12år tror jag att det var eller svamlar jag? dom hade försökt bra länge iaf, o misslyckats gång på gång o fått missfall. men hon var nu gravid med tvillingar äntligen. det strålade så om henne o man blir så glad.
själv så verkar det bara som att jag blir gravid när joan tittar på mig ;)
albin var inte direkt planerad, ångrar det inte för en sekund heller o med tyra så försökte vi ett tag men tror att pressen blev för stor. ville så gärna o då tror jag att det blir svårare. men på fyllan (bröllopsnatten) så funkade det, kanske för att vi inte planerade att bli gravida just den dan.
aborten var väl inte det roligaste men jag åt faktiskt minipiller så det var inte planerat.
det jobbiga med att se det här programmet gör att jag saknar allt det där.. att vara gravid, föda o allt som ingår.. vill så gärna för stunden ha en liten bebis.. en liten vera eller kanske en edvin ;)

jajaja till något hela annat..
hostan har inte försvunnit. håller verkligenpå o dö varje gång jag sätter igång. känns inte ok. får se om jag lyckas få in nån till jobbet så jag kan gå tidigare o åka till farbror doktor o kolla upp. lunginflammation? vad kan det vara lixom? fan blir bra less iaf. annars så blir det på fredag.

så fortsätter vi till något annat..
joan slutar jobba sista februari, vilket känns jätte bra.
han som vill gå vidare o jag stöttar honom. vårt liv gick lixom inte ihop sig med dagishämtning o kvalitetstid med familjen tillsammans. funkar inte o ha en dag tillsammans under en hel månad. annars så jobbade vi om varandra hela tiden. vad är det för liv? var väl inte därför vi skaffa barn.
fick höra att nån blivit upprörd typ o tyckt att jag skulle byta jobb.. varför? bingon är inte allt! det som gjorde att joan tyckte att det var lite jobbigt är juh hans kollegor som han trivs att jobba med måste han byta ut. samma människa tror oxå att jag har fått joan att bara vilja vara hemma istället för att gå ut på krogen tittsomtätt. men har man skaffat familj så har man nånstans valt att kanske inte alltid gå ut till varje helg. jag har alltså inte sagt: nä joan nu får du stanna hemma. joan har även valt detta själv. sen att vi kollar saker med varandra som att om man kan gå ut med polarna handlar om att vi vill få vardan o gå ihop sig. sen kan det vara bra o få egen tid men det måste inte innebära att man måste ut på krogen o supa till.
jag stortrivs på mitt jobb o jag tjänar ganska bra för att jobba deltid.
jajaj nu har jag fått ventilera lite.. :)

har idag varit o handlat lite med mammi. underbart. jag har verkligen en helt fantastisk mamma. hon är verkligen min idol. jag hoppas verkligen hon förstår hur mycket hon betyder för mig o hur mycket jag älskar henne :)
JAG ÄLSKAR DIG MAMMI :)


nu är det dags o gå o sova o be till hostgudarna att jag slipper hosta mig igenom natten..
kramar!!

jävla hosta

säger bara en sak o det är verkligen JÄVLA hosta.. hostar så jag är på gränsen o spy. känns inte ok!
var bara det jag ville säga.. nu försöka sova.. kram!

kontroll

idag var jag på 4årskontroll med lillprinsen..

*kollade synen (han ser bra)
*lyssnade i hörlurar efter olika ljud o byggde med legobitar (hörde alla piiiiip så han kan inte låtsas om att han inte hör mig när jag pratar med han)
*rita en gubbe, sol o ett kors (jätte fint blev det)
*kolla i en pärm med massor av bilder o beskriva vad bilderna visar (den bästa var nog en människa som plocka blommor o fariba frågar: vad händer på den här bilden? o albin svarar - han plockar blommor.. till mamma o tittar på mig o ler stort :) min underbara prins)
*gå balansgång (han äger på det eftersom varje dag påväg till dagis så går han balansgång på en mur, om den inte är övertäckt av snö)
*väga o mäta (15,5kg o 105cm lång)
*sen pratade vi om hans språk men det har vi juh fått hjälp med så det är inget vi behöver oroa oss för ännu :)
så här hemma ska vi öva med olika saker så han kommer igång med språket. vi gör eltandborst övningar varje kväll för att få igång hela ansiktets muskler :)

efter kontrollen fick han ett klistermärke o även en tatuering :)
vi gick till konsum o köpte färskt bröd till frukost o skyndade hem till pappa joan :)

under dagen har vi hunnit med att leka doktor, campa i tältet o gå på picknick med plastmat. badat skumbad, vilat i soffan o lagt massor av pussel vilket han är jätte duktig på.

när vi hade hämtat tyra så köpte vi med oss en färdiggrillad kyckling till middag. gottit:)
nu dags o bädda ner sig kanske :) sova bort förkylningen?

hurra för mig..

idag är det min dag.. blir hela 26år, galet.
åldersnoja? nej det tror jag inte..
känns som att allt börjar komma igång nu..
jag trivs på jobbet, joan letar nytt. ska hitta ett drömboende så blir allt toppen.
fick paket imorse, berlocker till mitt armband :) sen har vi varit iväg till 4H gården.. barnen fick rida. så sjukt mysigt o få vara ute i solen, fast det var lite små kyligt.  ikväll blir det god middag o kanske besök..

igår hade vi ett liiiitet barnkalas för albin. gick jätte bra. vilka underbara vänner man har.
på kvällen umgicks jag med stora familjen, svärmor o ewa :) åt lite tacos o "firade" albin o mig :) jag fick paket. spagrejer o armband :) vi kikade på melodibrallan o åt ostkrokar.

här i veckan så firade jag o min kärleks gubbe 5år tillsammans, känns helt galet..
vi har hunnit gifta oss o få två små skruttisar som egentligen inte är så små längre. rest en hel del, varit tillsammans i både motgångar o medgångar. o jag älskar min gubbe så sjukt mycket än idag.
vad skulle jag göra utan han? o barnen?
bra nöjd med livet måste jag nog säga.. finns folk som har det värre..
NJUT av varje dag som man får.. av alla dom roliga o mysiga stunderna.. ta hand om varandra när det känns lite tyngre.. det är ok o vara ledsen.. men man får inte glömma o vara positiv.. jag tror att allt som sker sker av en anledning..

nu ska jag krama om mina underbara barn o pussa extra mycket :)
ett litet bildregn kommer här..


RSS 2.0