namnkalas

satt här o funderade på hur vi ska göra med tyra. alltså namnkalas, inget dop för oss. såklart tyra ska ha ett om albin haft ett. på albins namnkalas så gjordes det inte så mycket mer än att vi träffades o hade picknick o det passar oss utmärkt. så ska väl börja skriva inbjudningskort. har pratat med gudmor så dom kan först o främst:) sen hoppas jag att alla andra vill komma o skapa fina minnen!

älskar verkligen promenader!
igår så vart det promenad till kista, öppna förskolan i kista kyrka sen vidare till husbys öppnis. träffade söta sara. sen efter dagis så blev det glass på 4h med dom andra barnen. så mysigt.
idag så vart det prommis till barkarby, gick på järvafältet. är så himla mysigt, såg hästar, bisonoxar o en död grävling. blåsippor o massor av vitsippor. 7km blev det minst på promenaden. höll mig i skinnet när vi var i barkarby, köpte inte massa onödiga saker:) duktiga jag



väntar på att middan ska bli klar, laxpudding. hoppas verkligen att den blir lyckad:) ska sen hem till jenny o familj o busa. självklart så ska vi gå till brasan som är vid 4h. åka karusell o träffa andra dagisbarn.
trevlig valborg på er alla!
kramar

Abbe


tisdagsmys

då var det tisdag igen.. mycket najsigt! tvkvällarnas nummer 1:) bara en massa braigt som visas.
har precis varit duktig. mailat olika människor o fixat med lite papper. betalat en räkning:) deklarerat o pratat med försäkringskassan som gjort fel. suck.
nån som vet hur man går ur svenska kyrkan?

har idag varit i vällingby o handlat en jacka till albin o en härlig keaps till tyra. är snorig o tungt huvud. men känns redan som om det är på bättringsväg. hämtade albin vid två idag o skyndade till öppnis för att leka vidare. skönt det så nu e han lite seg här hemma:) tyra älskar gröt eller det verkar som det iaf. smakportionerna är väl sådär men hon kräks inte som albin gjorde när han började med smakportioner.
var igår hos eva, bvc. albin var duktig, fixade 3årskontrollen redan typ. hahah sötaste. o tyra hon väger 6,7kg o är 63cm lång.
sen så var det juh biblioteksdag igår:) så albin o jag gick dit en snabbis efter middan. han tycker det är jätte skoj där:) lånade hela 3böcker:)

ska nu sätta mig o amma tösen o försöka läsa lite vi föräldrar o klädkataloger som kommit idag. glo på tv o kanske spela lite ds med albin. mycket på engång:) min vardag! kramar

solig helg

då var det söndag igen...
idag så är det mycket att göra:)

*träffa samira o familj
*ponnyridning
*göra chokladbollar
*träffa sockertoppen o familj?
*lämna emil?
*UT O NJUTA AV SOLEN

igår var det en mysig dag. städade lite, bakade en cheesecake, glodde tv. robinson e så bra. hmm vem hejar man på? en dagismamma känner angela så då blir det att man lixom hejar lite där. jarmo e väldigt rolig o ärlig. eller erik, anna? nån från träsket är mer värdig eftersom dom har haft riktig missär. hmm. längtar iaf till nästa lördag! ska äta lite frukost nu. tack o hej!


killarna roar sig medans jag städar på gården

o tösen sov..

sötobert


glad

man blir glad helt enkelt!

*

*

nu ska jag snart ut o städa lite på gården!
tack o hej så länge!!!

sessan tyra e fyra






min lilltjeje är 4månader o 1dag idag:) Stor tjej:) har börjat o ge henne gröt på kvällen. blir inte så mycket men det gör så att hon sover lite längre på natten:) me like. rullar runt är skoj eftersom hon inser att hon kommer nånvart. ska tanka upp henne lite nu o sen gå till dagis o hämta albins skor o ståbrädan som blev kvar i onsdags. han är juh ledig på måndag då det är dags för 2årskontrollen på bvc. han mår idag mycket bättre vilket är jätte skönt. så tack o hej! kramar

biofolk o middagsfolk



biofolk



middagsfolk

ala

jaha då har man tillbringat några timmar på barnakuten o sedan närakuten i solna. kom till närakuten i kista imorse. träffade en trevlig tjej som kikade lite på albins spillevink. fick en remiss till solna. slängde i oss lite lunch eftersom tiden drar iväg så på akuten. träffade en sköterska o sen en läkare. fick rådet att åka hem o bada albin så mycket det går.  helst sitta i badet under hela sin vakentid så ska det gå bort av sig själv så jag hoppas verkligen det går över snart. han har så ont stackarn. feber har han fått oxå.
var in på bvc innan närakuten, vägde tyra o mätte:) 6800gram typ o 63cm lång. sötnosen. inget fel på henne. skönt det!

albin o joan har varit ute o lekt en massa:)
så nu ska jag o albin gå o bada, igen:)
tyra sover o joan o roger ska glo fotboll.

farbror doktorn

hej hopp!
ska strax gå ner o möta upp jenny. ska gå till kista o farbror doktorn, först med albin o sen till bvc med tyra. albin har ont o är lite svullen. tyra är bara skadad efter en klumpig mamma. eller egentligen inte vill bara kolla så hon verkligen inte är det. kanske kika lite i affärer när man ändå är där.
igår var en sån där härlig dag! fick träffa sötaste jasmine o oliver. var på bio som var riktigt mysigt. o blödig som man är efter allt barnafödande så kom det självklart en tår eller två i slutet. det var alltså dämpad belysning, lägre ljud o en paus på tio minuter mitt i filmen. helt ok. vi var 5mammor med barn o mitt barn skrek högst:) var iof under reklamen så det gjorde inget.
joan fick hämta upp albin på dagis o ta med han till jobbet där vi möttes upp. efter att ha hängt där en stund så forsatte vi vårt äventyr hem till underbara elin o hennes grabbar. albin verkligen älskar dio. käkade middag där o busade massor. fick även träffa sandra o estelle.
självklart så somnade jag direkt efter grey. behövde väl det. vaknade pigg o glad imorse.
bilder kommer upp senare. måste lägga på ett kol nu eftersom klockan börjar närma sig GÅ:)
ha en trevlig dag! kramar

småsyskon


filip                           zeke                                  tyra
visst är småsyskonen söta:)
storbröderna med :)

storebror david                storebröderna loke o albin

foto/donken



jag, tyra, loke, zeke, albin, sara o rima


killarna äter lunch på donken. så söta!

to do i veckan

måndag
*biblioteket
*miljöstugan
tisdag
*syskonfotografering på öppnis
*älskade tvkvällen
onsdag
*barnvagnsbio
+ få träffa andra söta bebisar:)
torsdag
*handla?
fredag
*tvätta
lördag
*städdag på gården
*träffa sötnosarna
söndag
*ponnyridning
*träffa samira o familj?

jag o mina hjärtan





 <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

sönda

igår var det en härlig söndag!
tess o lukas kom hit efter lunch för att leka lite. vi gick till 4h, planen var ponnyridningen men den var uppskjuten. jajaja.. killarna fick busa o leka en massa ändå.

sen var vi på visning i samma länga här, var inte så fin. sen gick vi hem till annica o roger. åt världens goaste tårta.
härlig bild på födelsedagstjejen med kniven i högsta hugg:)
till middag så blev det bakpotatis o mumsig sallad o räkröra. o vi åt upp det som var kvar av tårtan o kollade på wipeout. tyra fick sin första matmåltid igår. 4skedar med potatis. gick mycket bra:)
natten till idag så har albin vaknat minst 3gånger, kommer inte riktigt ihåg man halvsover. grinat som en tok. antar att det är växtvärk. han säger han har ont i benen.

sitter nu här o lyssnar på tyra som pratar o bubblar spott så man blir varm i hela kroppen. sötnosen vet hur man gör mammi glad. ska strax sätta mig med massa papper o sätta in i pärmar. måste vara ordning o reda.
behöver göra en shoppinglista oxå. jajaj
kram på er!

sprängas?

vaknade vid 4 inatt o trodde mina bröst skulle sprängas. fick panik o slängde mig på tyra. trodde det var något fel men hon hade bara sovit gott länge:) härligt. hon somnade typ vid 2000 o jag väckte henne vid 4 för att ge mat. sötnosen.

idag fyller gudmor år:) GRATTIS! var över med ett stort paket som jag hoppas passar hos dom. var lite fuskigt eftersom hon berättat för några dagar sen att hon ville ha en sån o jag registrerade det på en gång. så for till kista imorse hela familjen, shoppade lite o åt god lunch. ska nu försöka natta albin o tyrisen o kanske mig själv en liten stund:)

kramar så länge!

frikort

att inte ha diskmaskin är bra jobbigt. imorn så är det fredag o då ska gubben o mammi min åka o köpa en. längtar! sen ska jag o mammi åka o hälsa på samira o hennes söner.
ska nu gå o spela lite ds med albin, min besatta lilla son.

var hos doktorn idag o kollade min knöl jag har. allt var lugnt vilket är skönt. har nu fått frikort så nu kan jag gå till doktorn många gånger. ska kolla upp mina ögon igen då. jätte härligt.

jajaj tack o hej!

barnvagnsbio?

tänkte försöka mig på o gå på barnvagnsbio på onsdag (22/4) antingen i kista eller vällingby, kanske även i heron. tråkigt när det är så några filmer o välja mellan. nån som e intresserad?
marley o jag - heron city 11.00
eller
17again -  vällingby eller kista 11.00

nä nu ska jag gå o hämta killarna. o sen gå till 4h. kramar




blir marley o jag på heron om nån undrar!

kväller

nu är det min stund på dygnet, båda barnen sover. jag tar det lugnt, kikar på tv o bara andas. oftast så är det lugnt men ibland kan skenet bedra. men nu "ta i trä" så har albin somnat direkt när jag gått in med han i sängen o satt på favvofilmen (just nu är det lady lufsen) han är så fin min prins. sen har vi andra barnet. jag är mycket lugnare med henne än vad jag var med albin. hör lite på hennes gnäll vad som gäller. ammade henne vid halv åtta. när hon slutar äta o fjantar sig så gick jag o la henne. hon är helt vaken o bara ler åt mig. jag bädda ner henne o gick ut ur rummet. hon börjar små gnälla lite o ropar lite, efter bara några minuter så sover hon. så skönt när det inte är något tjafs eller gnälliga barn. har så underbara barn. även om dom e gnälliga så är dom så underbara. fast nu sitter jag här på helspänn o väntar på att albin ska vakna. hoppas verkligen han sover för natten o inte drömmer läskiga drömmar o vaknar ledsen.

har hittat en lägenhet som jag vill ha:) behövs renoveras ganska mycket men det är juh bara bra. då får man som man själv vill ha det. men vet inte riktigt om det är dags för oss att flytta nu o balkongen var inglasad. ska iaf gå på visningen i helgen är min plan.

inte har det blivit någon matlista gjord idag heller. suck på mig. jaja.. åter till tvn typ. kramar

tjejtimme typ

jag o tyra är nu hemma efter att ha hämtat albin på dagis., jag har precis diskat, fixar inför middan o plockar lite. albin stannade kvar hos gudföräldrarna påvägen hem. märks att han älskar dom massor.
tyra ligger på golvet framför tvn o sover lite:)
ska forsätta göra nytta innan albin kommer så att jag kan busa massor sen när han kommer hem o inte vara tråkig:)

tröttisen

jaha då har tyra somnat i soffan o jag hamnat här igen..
borde kanske fixa lunch.. o göra den där matlistan.. usch är slö idag!

måste bara säga att ANNICA du är guld värd! tack så mycket!

hahah har färjan på tvn, han den där håkan är juh så speciell.
nej louise skärp dig nu!!!!! mat!

barnen bus


inte mamma

inatt var det trångt i sängen.. alla fyra slogs om täcke o utrymme.
var inge skoj o lämna idag. albin var ledsen i ögat o sa inte mamma till mig när jag skulle gå. vill så gärna bara stanna kvar o krama om men det gör inte saken bättre.så man får gå med tunga steg hem. vet juh att han har det asroligt bara några minuter efter jag är borta. så nu har jag suttit här sen jag kom hem. joan o tyra ligger o sover. jag har precis gjort iordning goda smörgåsar o ett stort glas med juice. mumma. tänkte göra en matlista för resten av veckan.

tandläkaren igår gick jätte bra. albin är så duktig!
nä nu vakna tösen. dags o amma! ha en bra dag..
kramar

väntan

på fredag så får dom in diskmaskinen vi vill ha.. usch. hur ska jag överleva hela veckan utan diskmaskin? vi som kör den så ofta. jajaj.. tur att mammi var över o skulle hjälpa oss o åka o handla. *kärlek till dig* hon tog med sig stinkot o ska dumpa det imorn på återvinningsstationen.
imorn så ska albin på sitt första tandläkar besök. ska bli skoj. dom kommer väl räkna tänder o visa albin en tandborste typ. har även tvättstugan imorn, joans uppgift :D har suttit hela dan här känns det som, har blivit besatt av spel. var till miljöstugan o kasta massa strunt o lekt lite i parken här ute. ska strax krypa ner under täcket o sova.. är idag en mycket trött gumma. kramar

urk

fy fan vad det luktar här. har tydligen förstört våran diskmaskin. så nu måste vi införskaffa en ny. o det lär juh inte bli någon utomlandsresa nu:( får resa runt här i sverige istället eller kanske åka i höst? hmm.. jajja.

jobba tesammans = vårrulle


socker med tösen



myskatten


zigge ligger o myser med albin i sängen:)

påskafton

vaknade vid halv nio imorse av att tyrisen gjort en nummer två i blöjan. bara upp o byta. var ingen ide att somna om så jag o tyra tog tåget hem till pappi. han har flyttat så vi var dit o kika hur han bor nu. mycket fint. härligaste uteplatsen med massa sol. ge mig en större balkong tack.

sen åkte vi vidare hem till mammi. käkade påsklunch o sen blev det till o rulla vårrullar för brinnande livet, jag fick sparken från rullningen o fick dela skal istället. mycket goda vårrullar blev det:) serverades även lite panacotta, vet inte riktigt hur det stavas. såg en film som var jätte bra. nu har jag o annica kikat på robinson o csi. mycket bra! fick i mig lite popcorn. mums, luktar så gott här nu. ska strax gå o kika på csi från i måndags.

jag har världens goaste bröder:) puss på er! o är så glad att jag har en "syster" nu:) sockret du är så go! go natt! kramar

happi

då har man varit en vända i huddinge o lämpat av sonen min till mormor. en lycklig albin pussade mamma o sprang iväg, jaha. härligt att det är så kul o slippa mamma;) ska dit imorn o äta påsklunch o göra vårrullar:) micket roligt. så nu har jag kommit hem, ska snart till ica o handla lite. vi hoppar att gå ut o äta o tar en middag hemma. skönast så eftersom tyra jämt ska ha mat när jag precis ska äta:) blir nog film ikväll oxå o lägga sig tidigt o sova länge:D

vilket härligt väder det är ute! me löve...


fick bli en bild i repris.. hittade ingen annan just nu. kramar

långfredagen har börjat...


ge mig sol o härligt vår väder så jag orkar med hela långa dagen:)
albin ska sova hos mormor o vi ska äta gott:) o ta det lugnt tillsammans:)

glad påsk er allihop!

öronskydd, javisst

jag har blivit så där extra töntig. kan inte glo på läskiga filmer utan att gräva ner mig under täcket o hålla för öronen. så idag kikade vi på en läskig film, usch. efter att ha hållt för öronen i 10minuter så fick jag kramp. så letade fram albins öronskydd. snygga jag satt med dom på hela filmen o hade en kudde i ansiktet för att gömma mig. var ingen höjdarfilm, påminner om en dålig film jag såg med ida o zache för ett tag sen.(tror det var med dom iaf)
en annan töntig sak är att jag tittade på wild kids idag.. HAHAHA.. o lejonen förlorade allt o jag får tårar i ögonen för att dom är ledsna. hahah hur blödig får man va. bara efter att ha fått barn så är man världens mest blödigaste människa.
ska nu gå o göra mig iordning för sängen, mata tösen o sen somna. natti natt!

träning

var igår o kollade in ett gym eller vad man ska kalla det. har fått gratis månadskort där som gäller i en månad från igår. var litet o helt ok. så nu ska här tränas till det går ut :) känner jag mig själv så blir det nog inte som jag tänkt mig. får se om joan ens går med på att jag lämnar tösen hemma. igår när jag kom hem så hade hon gråtit hysteriskt sen jag gick hemifrån typ, vägrade ta flaskan o inget dög för fröken. så när jag kom hem så blev hon lugn. tuttade på o somnade ganske fort. sen skulle jag natta albin o somnade innan han tror jag. vid ett inatt kom joan in o frågade om jag skulle komma in till vår säng o lägga mig:) jag var lite trött kan man säga. är fortfarande förkyld så kroppen är lite slut.

ska snart åka o köpa massa godis. är juh påsk o äggen ska fyllas. kanske kommer nån påskkärring på dörren oxå:) tråkigt väder ute, suck. kanske ska fika i 4h efter dagishämtning om tösen vill:) kramar

påsklunch

har varit påsklunch på dagis o så här söt var albin.

lite snorig men söt ändå:) nu ska vi göra påskris med massa fjädrar:)

nytt


till sötaste killen

till sötaste tjejen

mer till sötaste tjejen

och till mamma o pappa blev det massa skor:)

iloveikea

i love ikea

snor

snorigt värre här hemma. jag o barnen är snoriga. joan har klarat sig än så länge, tur det. barnen är inte så hängig som jag är. känner mig lite mosig i hela huvudet. o ledsen är jag oxå. inga fruar ikväll bara för att det ska visas tråkig hockey. suck. tur att jag spelade in csi igår som jag kan glo på ikväll då. funderar på om jag ska åka till kista o köpa lite påskgodis till bröder o albin inför påskhelgen.
får se om min mammi kommer imorn, shoppa lite. måste till plantagen så jag kan köpa blomjord o uteblommor. förbi skopunkten o köpa skor till hela familje. jag behöver nya vårskor:) joan med. albin klarar sig ett tag till men om man ändå ska shoppa så why not. kanske förbi öppna förskolan o busa.
imorn kväll så ska jag o sockertoppen börja träna. hahah. ska på introduktionsmöte iaf. kanske inte så bra o köra så hårt när man är snorobert. nää nu ska jag kolla middan. tack o hej!

hmm...

gjort i helgen da?
fredagskväll så var familjen över till sockertoppen o hennes familj. mys mys. fika o koppla in mediaspelaren.
städdag i lördags på dagis, kikade på rpbinson på kvällen o somnade väl hyfsat tidigt om jag inte minns helt fel.
söndag, tråkväder. var till kista med barnen, tvätta o lekte med annica o roger.


sitter här nu o väntar på bättre tider:) vet inte riktigt vad jag ska göra? kanske åka till barkarby o kika på vårskor. behöver lite nya skor. albin o joan med. är lite trött oxå, skulle vara skönt o sova en powernap. göra en matlista vore inte helt fel. så skönt o ha det problemet ur världen.
på lördag så har jag o min älskling varit gifta i ett år:) ska väl inte firas mer än att vi går ut o käkar middag på fredan då albin sover hos mormor. eftersom joan jobbar på lördan så skah jag o barnen hänga hos underbara mammi. äta gott o mysa med emil o robins nya husdjur. ska kela lite med min bortadopterade bebis. nisse älsklingen.
kanske borde ta mig i kragen nu o göra något vettigt.


en härlig bild på killarna från förra våren/sommaren

jag o min man

mys



älskar när man kan vara ute med familjen o bara busa o leka. jag älskar er mina små hjärtan!

välkommen våren!

nu är det vår:) har fixat iordning på balkongen, ska bara plantera mer blommor i krukorna så är allt toppen. idag så har jag städat en massa, dammsugit o plockat. imorn så ska jag till dagis o städa en hel del. usch ser inte riktigt fram emot det, hellre är jag hemma o busar med barnen när det är sånt här härligt väder. albin o joan ska på äventyr imorn, någon mässa. kul för dom. tyra får hänga med mamma som hoppas på att hon sover mycket under städningen så jag inte behöver amma hela tiden eller bära runt på henne. får inte glömma mina tofflor. frös massor om fötterna sist jag var o städa. o fryser jag så kommer jag bara längta hem.

tösen har nu vuxit ur 62 o gått in på 68. förstår inte allt går så fort jämfört med albin. man hinner inte riktigt slappna av. händer massa skoj hela tiden o så fort barnen somnat så somnar man själv. vaknar dagen efter o samma visa igen.
har inte orkat blogga på några dagar, känns som det får komma när tid o lust finns. eftersom det varit så härligt väder nu i några dagar så har det blivit att man gått till 4h efter dagishämtningen. vad lyckat! dom flesta går dit o barnen har så kul.




måste juh visa hur söta albin o angelina är:)

är det inte kärlek? gullungar!

RSS 2.0