höstdag

sitter i vardagsrummet med datorn i knät o kikar tv. dricker varmt te o äter popcorn. mysfilt o tända ljus. känns som en höstkväll. tänk va tiden går fort. var ner till källaren med lite kläder som tyra vuxit ur. gick igenom ytterklädslådan som albin ärvt från emil. insåg att albin skulle behöve en fleecevindjacka. jenny var iväg idag vet jag o köpte. sitter nu här o funderar på om jag måste iväg o köpa en imorn. ikea skulle juh vara mysigt o åka till oxå. hmm.. har redan börjat göra en önskelista till jul o till tyras 1årsdag. gäller o börja i tid o jag vet det är bra tidigt men shit va skönt när det närmar sig o att vara klar redan typ.
blir lite billigare om man börjar i tid oxå.
älskar o köpa paket speciellt till barnen.. men ska försöka var duktig som förra året. gäller att inte skämma bort dom med MASSOR av julklappar för då kan det bli dyrt nu o kommande julaftonar(?hmm konstigt ord)

här sitter jag o babblar om jul men så tiden rusar förbi så är den snart här.

borde ta mig i kragen o fortsätta med tvätten..
först kanske nån bild från i söndags..


Albin med sin fröken Marie på Junibackens 20årskalas

bustyra som lekte massor i sanden medans farmor vaktade så inte allt kom in i munnen:)

kalasigt

var på kalas idag.. dagis fyllde 20år. var en trevlig dag med sol o härligt folk.
bakade en äppelkaka imorse som jag tog med mig.
barnen fick åka häst o vagn. så söta.

sitter nu här i köket, nybadad o gäspar massor. har gjort en lång lista på vad som ska göras imorn. suck. men måste nog skriva upp allt för att inte glömma o sen finns det inge bättre än att kunna strycka något. ska bläddra igenom reklamen oxå. kanske hittar något som jag inte behöver.
båda barnen somnade innan nio idag ilket är lyx kan jag säga så borde lägga mig i soffan med gubben min. men inte så lockande när det är tråksport på tvn:)
hoppas er helg varit toppen!

bilder från dagen kommer upp senare..

lördag

då var det lördag o helgen har börjat.
idag fick jag en väldigt kort sovmorgon, fick gå upp o ta en gnällig tyra. väntar just nu på att lunchen ska bli klar. magen är mycket hungrig. ska kanske in till stan på loppis med stora killen. hela bondegatan är en loppis. mycket trevligt. vet inte om jag kanske ska ta mig till stinsen o ikea oxå? svårt beslut.

torsdagens äventyrsbad var mysigt. albin stora grodan älskar o bada så efter 2timmars badande o blå läppar så ville han inte gå upp. så när vi kom ut efter dusch o allt för att klä på oss så började det. grinandet o vägra klä på oss skriken. fick på han tröja o kalsonger sen gick jag o då kom han efter o grinade. sen var min kväll förstörd plus att joan jobbade fast han var ledig.
kvällen var gnällig men vi överlevde.

fredagen bjöd på spelkväll. tabu tror jag att det hette. tjejerna mot killarna o vi vann med typ ett steg. så roligt spel. gjorde en blåbärskaka med vaniljvisp. mumma.
så roligt när ida kommer över. världens bästa ida:) zache var på wiskeyprovning så han får vi träffa nästa gång.


nu så har jag pratat med svärmor o hon kommer hit så loppis struntar jag i. roligare o vara på hemmaplan o umgås. nu så är lunchen klar så kanske borde få i mig lite så mitt humör blir på topp:)
kanske tvinga

lika?


är vi nå lika?

den som spar han har..

vilken regning dag det var idag.. har dammsugit o haft mig här hemma, en snabbis iväg till kista o shoppade lite strunt. skyndade hem o lämna tyra för att jäkta vidare till dagis. hämtade sötaste albin. han hade på sig helt andra kläder än när jag lämnade honom. självklart så hade han legat i vattenpölen o lekt massor. härligt för han o få leka o inte behöva tänka så mycket o man blir blöt, skitig eller något annat. handlade lite på ica o lidl på vägen hem. när vi kom hem bytte vi barn.. jag stannade hemma med tyra medans joan o albin gick ut o lekte en massa. så när han kom hem så hade albin hittat sig en peng på marken. en hel femtioöring:) självklart så åkte den ner i spargrisen.. många bäckar små blir till en stor å.. när vi ändå skulle börja lägga ner pengar i spargrisen så länsade vi pappas fickor på lite mynt.
har precis ätit god middag, fläskfile med ris o pepparsås. tänkte kanske gå o lägga mig i badet snart.. är lite trött.
måste även fixa lite inför städhelgen på dagis. jag o regina är städansvariga. ska komma på lunch som man kan laga till många o även göra nya checklistor.

här kommer lite bilder från helgen då emil var hos oss..

tisdagkvällen

vilken lägenhet/radhus jag var o kika på idag.. tänk om det var 3rum till så hade jag köpt på engång. såååå fint!! får se vad som händer. blev sedan en middag med elin i kista o massa gluttande i butiker. köpte ingenting:( så imorn så blir det en tur till stinsen kanske? hm har klubbdag o då får man lite rabatt:) snäla jag:) haha.. hittade en tröja idag men väntar till imorn typ. kom hem o myste massor med en kramig tjej o pussig kille. stora killen var bara otroligt mysig:) hann kika på coldan o fick tyrisen att somna. la in henne o hittade en sovandes albin i vår säng. har precis burit in han så strax ska jag krypa ner under täcket o läsa vi föräldrarblaska typ. intressant :)

imorn är det onsdag.. ska träffa katerina o killarna efter dagis. ska bli så trevligt! go natt på er!

vill leka med allt som storebror leker med

man måste smaka på allt

klätterkillen på äventyr

dags att gå


nu ska jag o tösen gå till dagis o häma storebror..

bloggstatusen är ganska låg va

har varit mycket här hemma senaste tiden.. har varit för trött för att sitta o blogga. barnen somnar sent o för att jag ska hinna få nån nattsömn så måste jag lägga mig ganska direkt efter barnen somnat. för det är bara jag som kan amma på natten. det blir jag som får gå upp på morgonen när barnen vaknar tidigt ibland olidligt tidigt. tyra är en morgonmänniska kan man säga.. :)

dagis har juh börjat o allt funkar jätte bra.. albin vill ha mer dagis på eftermiddan när vi kommit hem. vilket känns bra då vet jag att han har det bra om dagarna o man kan vara lugn.
mycket som händer den här veckan. joan är ledig så försöker njuta med min familj.  ikväll ska jag ha myskväll med elin i kista efter att jag varit på radhus visning. hoppas på att inga är intresserade av radhuset o att det inte är något konstigt med radhuset så kanske min svärmor o barnens farmor kommer närmare.ganska mycket närmare.
igår var vi på bvc. tyra följer sin viktkurva mycket bra. över den vanliga, bra det så det finns lite o ta ifrån om hon skulle bli dålig. väger 8,9kilo o är 71.5cm lång. hon använder redan 80 i kläder eftersom hon e så rund o go:) hon är nu redan 8 månader o jag kan inte förstå hur tiden kan gå så fort. när albin var 9 månader så var han 71cm lång o vägde.8,2kilo. vilken skillnad va:)
imorn så ska vi träffa david efter dagis:) ska bli skoj. torsdan kommer det bli äventyrsbad. hämta tidigare från dagis så vi hinner bada ett tag :)  sen på söndag så firar dagis 20år så då blir det kalas.
ska försöka få i mig lite lunch o sen kanske ordna en matlista för den här veckan:)

kramar Loisan

ps.. min namnsdag idag ds

trotsa

idag var vi uppe innan tuppen.. suck. vaknar albin först så väcker han tyra på engång. inte så roligt. ligger kvar i sängen o kikar på albins film. tyra klättrar o ska kolla ut på bilarna. efter en liten stund så blir albin vild o jag försöker lugna ner han. slutar med att han slår mig mer o mer i ansiktet o jag blir arg. jag säger att han ska sluta o förklarar att det gör ont o han skriker nej o ska fortsätta. jag säger till ordentligt o han börjar gråta. suck. efter att han lugnat ner sig frågar jag om han vill säga förlåt o han skriker nej. åhh. varför kan han inte bara förstå att man ska inte slåss o att man ska säga förlåt när man gör illa någon. efter en stund kommer han o kramar om mig o säger förlåt o springer in till pappa o säger albin inte slåss, mamma säga förlåt:) han kan vara så söt.
göra idag då?
hmm.. städa gjordes det igår! TACK Annica!
kanske söka lite jobb? rensa garderoben o skor? köpte nya igår:) skor alltså så nu måste jag möblera om så allt får plats, garderoben? den ser ut som kom o hjälp mig. behöver röja ut allt för att vika in allt igen.. men först ett bad kanske o sen lunch? redan hungrig fast jag ätit frukost. jajja.. trevlig söndag!

bulgur is the shit

middagen var juh sååå god. min nya grej kommer nog bli bulgur nu. är det nyttigt? eller ska man ta det lugnt med det?
sitter här o är så sugen på något onyttigt. suck. när ska mitt socker/sötsug gå över. deppäter för att jag vill bli av med gravidmagen.. suck alltså. självklart så tryckte jag i mig två jävla skitkakor innan middagen. men varför lixom. o mupp som jag är tänker jag jaha då var den här dagen förstörd o tycker att då gör det inget om jag trycker i mig något annat typ.

har försökt natta albin i en timme nu. allt han säger är att han inte vill sova. suck. vilken kamp det är. ingen egen tid får man på kvällen utan man stendäckar strax efter barnen somnat.
sötfisen hade idag frågat fröken på dagis om jag skulle komma snart o hämta han. förstå vad mycket ord det kommer från den lilla munnenh. o när jag kommer så tittar han på fröknarna o säger. titta min mamma kom nu.
lillfisen cykla hela vägen hem, tog vägen förbi 4h gården. vinka till fåren, hästarna o grisarna.

nej kanske få tyra o somna nu så får joan natta albin. då kanske jag hinner kika på ett avsnitt av coldan. go natt!

våga smaka..

Ni kanske inte vet hur töntig jag är med mat. vågar typ aldrig smaka på nya saker. det började i gymnasiet när min vän tess fick mig o smaka på typ bakpotatis med räkor,gräddfil o rödlök. fattar ni jag åt inte gräddfil eller lök då. shit va gott det var.. sen har jag med åren blivit bättre på o smaka nya saker. tyckte jämt det var jobbigt o äta borta eftersom jag inte visst om jag skulle tycka om maten som det bjöds på.
kom hem till en familj för en månad sen.. Behnaz hade gjort spagetti o köttfärsås. såg inte alls ut som min vanliga röra. men bad att inte få veta vad som var i för kan garantera att jag inte hade smakat. smakade o tyckte det var jätte gottit. visade sig vara lammfärs i något mer som lät konstigt.
försöker nu få albin att tycka om all mat. smaka på allt o därför måste jag själv smaka på allt.
jätte bra på dagis för där är det så varierat med maten o det lagas konstiga saker som jag aldrig lagar. :)

men idag så ska det serveras bulgur (eyuu det hör du juh på namnet) med sallad här hemma. gjort en god sallad med avokado i oxå. ska bli intressant om jag kräks eller inte. men smaka det ska jag:)


matdag

sitter just nu o äter blodpudding o morötter. försöker sköta maten, men bra svårt. hoppar gärna över nån måltid o trycker i mig något onyttigt o onödigt. inget läskdrickande när det inte firas. sprang i skåpen igår o letade gotti. som tur var hittade jag inget utan försökte natta albin istället o somnade innan han gjorde. jahaja.. vaknade vid två o fick panik. albins blöja? joan hade somnat i soffan o inte heller satt på albin blöjan. gjorde det sprang upp o gick på toa o skynda in för att somna om. självklart vaknar tyra o vill ha tutte. somnade direkt efter att hon började tutta.

gick upp vid halv åtta. idag är joan ledig så lämnade tösen hemma medans albin fick cykla till dagis.
sötaste lillfis klämmer ur sig - inte dagis mamma, annat dagis.
lämningen gick finfint! fick världens mysigaste puss:)
skyndade hem.. småpratade med regina påvägen.

nu är jag trött.. kanske vila? om tyra vill såklart:)

duschad

dagen började bra..
solen var där den skulle.. albin skötte sig finfint. jag o jenny gick till stinsen. shoppade lite:) jag fick mig två par shorts o en tröja. allt på rean såklart. åt grekiskt o tog en vända inne på vinn innan vi skulle börja gå hem. what? va mörkt det är ute. kommer ut o det börjar dugga.. det börjar bli mer o mer regn för varje steg vi tar. skyndar in på ica maxi. köper emils present. men shit va det öser ner. har inget val ska hämta killarna på dagis så måste gå. småjoggar men blir så blöta så kläderna slickar kroppen. skyndar oss in i tunneln för att ta lite skydd. det är då det händer. kommer en biljävel som gasar i allt vatten som duschar oss. jenny o jag o vagnarna. gissa om jag skrek o blev förbannad. vadå ta skydd under tunnel, nej men vi duschar i en våg istället. jaja.. skrattade hela vägen till dagis.
sötaste albin fick hoppa i varenda vattenpöl på vägen hem, gissa om han var lycklig. så nu hänger allt på tork:) även skorna. jag o barnen tog oss ett varmt bad när vi kom hem, skönt vare kan jag säga.
fixade middag o har nu beställt en massa bilder. äntligen. varit påväg så länge. gjorde även iordning barnens fototavla. fattas nån bild som kommer nästa vecka typ.

fin va?
ska snart krypa ner o läsa en föräldratidning. kanske sova?

madonna pics


mycket folk var det..


glada

glada tjejer

madonnisen o dagis

hur bra var inte madonna konserten??
jag är världens lyckligaste som fått sett Madonna.. fattar ni madonna?
hade varit lite roligare med fler klassiker o självklart hung up. 2timmar svischade förbi.. what? är det slut? Neeeeej!!!
bilresan hem var lång. mammi är bäst som orkade köra o pan som roade henne:) träffade på polisen i västerås.. lite vår grej tror jag.  kom hem vid halv sex. då sov barnen i soffan o joan med. hade gått braigt om man räknar bort några skrikattacker o så:) tyra äter lite mer nu o börjar smått ta flaskan om det är gottidricka i den:) vatten funkar oxå. vet inte om vi ska börja med välling till henne? eller vill inte värma välling varje gång man ammar på natten som vi gjorde med albin. ska försöka ge gröt o välling på kvällen så hon somnar mätt o kanske sover längre än sin bror i den åldern. får se hur bra det kommer gå.

är albins första dag på dagis efter en typ 7långt sommarlov. han ville inte gå imorse men började inte gråte eller så. när vi kom till dagis så blev han lite kramig o så men tror det gick bra. får se vid hämtning vad dom säger. första dagen han inte har blöja på dagis heller. här hemma så har det juh funkat länge tillochmed när vi varit ute på äventyr, men på dagis så leker man o kanske glömmer.

har precis gjort en matlista, kikat igenom lite inspelad cold case o ätit goda smörgåsar.
när jag sitter där så får jag sån ångest. ska jag verkligen sitta här? tjock som jag är borde jag röra på mig o äta bättre. tjockojag. sluta vara en sån gottegris. hmm.. men behöver mig en spark i rumpen.


jag o mammi utanför ullevi


bra väder hade vi..


Pung o Pan


mammi o jag happiiiii


hon är där nere:)

kanske dags o ge tyra mellis o sen gå på en liten promenad så hon somnar innan hämtning:) tack o hej

pixbox o madonna

har laddat upp nya bilder på pixboxen nu.. massor i juli mappen o såklart augusti mappen.
nu ska jag krypa ner i sängen imorn väntar en långbilresa. till göteborg o MADONNA konserten. som jag har längtat!
sen blir det direkt hem.. usch kommer längta efter barnen. har inte lämnat tyra så länge men nån gång ska bli den första:) o joan kommer fixa det galant.

ha en trevlig helg gott folk!
kramar


jag o min underbara mammi åker till Göteborg för att se MADONNA!!!

va allt kan gå så fel på bara en mikrosekund

usch.. mår fan inge bra.
var till grönan idag med min mammi o bror. barnen hade det skoj o jag o mammi höll på o dö av värmeslag. påvägen hem så köper vi med oss happymeal till albin. albin hoppar upp på vagnen vid "fotkillen" o börjar äta pommes. han svettas o är alldeles flottig om händer. blä! fridhemsplan kommer det ut ur högtalarna o vi gör oss redo. albin håller i sig i vagnen som han alltid gör. dörrarna öppnas. på en mikrosekund så ramlar albin av vagnen ner mellan perrongen o tåget. han har perrongen precis under armhålorna o hänger där. jag hör hur folk skriker hör hur albin gråter o skriker mamma. tror det var 4personer som slänger sig ner o försöker dra upp han. två håller dörrarna så tåget inte ska åka o nån håller i vagnen eftersom jag bara står o skakar o är så chockad. jag släppte vagnen o blev helt stel.
när han kommit upp så tar en äldre dam honom ifamnen o kramar om han o pratar medans en annan håller mig på axeln o hjälper mig med vagnen. jag skakar så mycket så jag nästan inte kan stå, får albin i min famn. kan nästan inte hålla honom. så mycket tankar. så fel allt kunde ha gått men så bra allt slutade. äldre damen tog upp nån kräm o pratade med albin för att lugna ner honom o började smörja in benen. albin blev lugnare o ville ha mer:) tänk va snälla människor det finns:)

har nu mailat sl. först beröm för en busskille igår o sen om händelsen idag. om avståndet mellan tåg o perrong. inget skäll utan bara om olyckan.

finns inte så mycket tid o ork för massa bloggande. imorn då kanske jag orkar igen. ska nog ta ett bad o sen krypa ner i sängen. sova o smälta dagens händelser.

Jag ÄLSKAR MIN underbara man o VÅRA underbara BARN!

RSS 2.0