en sån dag..

hela familjen gick upp strax efter halv åtta.. albin gjorde nummer två, jag tankade tyra. blev lite mys framför barnprogrammet innan det var dags o jäkta till dagis. allt gick bra vid lämning, lite gnällig när pappa skulle säga hej då. väl hemma så la jag mig i ett bad. en timma senare var det dags o gå upp o ge tösen mat. joan halvsov redan i sängen, så jag kröp ner jag med. stendäckade ganska fort. vid halv två vaknade jag. gick upp, fixade lunch till oss o sen var det bara o gå o hämta albin. han hade fått paket på dagis idag. ett gosedjur (elefant) o teckningar från barnen eftersom han fyllt 2. efter att ha kommit hem så började vi busa lite, spelade lite ds o fixade mat. tyra har ätit mest hela kvällen. riktigt matvrak. så nu sitter jag här o väntar på min man, albin vaknade nyss o grinade massor. satte på en film, tror han somnade om. jajja inget intressant o skriva om idag inte. go natt!
busfröt Albin

pics


dagen efter

då var 2årsdagen över o första dan den här veckan är nästan avklarad.
är riktigt trött. imorn måste jag ringa runt lite, suck känner verkligen inte för det. men har inge val.
kanske försöka sova igen mig lite.

igår blev iaf väldigt lyckat. mycket trevligt folk, albin var överlycklig. tack alla för fina presenter till båda våra barn. har massa glass kvar i frysen o en hel del kakor.
albins favvo var nog en pistol som lät massor, har gömt den idag för vi orkar inte med ljudet. en annan favvo var en kassaapparat, han har lekt massor med den idag. så nu kan vi leka restaurang, eftersom en annan favvo är att leka med spisen o all låtsasmat. ska snart slänga barnen i badet o sen natta dom. tack o hej:)

2år idag


vår stora kille blir hela 2år idag...
helt sjukt va tiden går fort. för två år sen så låg jag på ett eget rum på danderyds sjukhus. albin låg o sov, vi hade inte bestämt oss för vad han skulle heta. visste att han inte skulle heta zeke iaf. det var roky eller albin på listan. kommer ihåg när joan o jag låg i sängen så berättade han för mig om när jag låg o krystade att jag flåsade han i ansiktet o han höll på dö. (hade kräkts en massa innan o hade ingen toppen andedräkt kan man säga.) jag skrattade så jag höll på dö, gjorde så ont i hela kroppen. vilken känsla att få ett barn, kan man älska en människa så mycket? kärleken till ett barn går inte o beskriva, måste upplevas. kan säga att kärleken till joan går inte o jämföra med den jag har för våra barn. nu 2år senare så småbråkar jag med albin, han trotsar o gör massa bus :D sen så finns det dom stunder så man blir alldels varm i hela kroppen för han gör något gulligt eller roligt.
har även fått ett till barn o älska o kärleken räcker till båda, var så orolig att hur ska man kunna ge kärlek till båda barnen, eller lika mycket lixom. men kärleken blev bara större till både barnen o min gubbe. älskar er massor:)

nu är det dags o städa o fixa inför kalaset som ska vara idag:) ha en toppen dag! kramar



renso

rensar massor igen, det tar aldrig slut. man rensar o rensar. man spar på vissa saker o tänker men den kan va bra o ha kvar, eller den är juh så fin. igår rensade jag i köket, möblerade om i skåpen lite. rensade även underkläder o strumpor. kan säga att en hel del slängdes. idag så var vi iväg till bvc, tyra är nu 54lång o väger hela 4460gram. blev en lunch på levinskys. kom hem, fixade lite med kort o dammsugit o kikat på datan. imorn så ska jag ta tag i garderoben. har juh hittat en massa som jag vill ha men måste rensa garderoben först. ska träffa sockret oxå, ta en sväng till stinsen. bror min ska komma hit o måla lite. skulle va bra om det är gjort till söndag. skulle nog vilja få upp hatt hyllan oxå men det kan jag nog drömma om. jajaj nu är det dags o sova. innan tyra vaknar o jag måste amma halva natten.


mysiga barn!!!

hjärta



älskar min familj så himla mycket!
dom värmer mitt hjärta så många gånger om dagen så det är galet.
vad skulle jag vara utan dom.

krypa ner i sängen nu, imorn så är det tisdag. tillbaka till dagssysslorna.
go natt! kramar

måndag 19/1 -09

inatt sov albin hela natten i sin säng, han kom in till oss vid 7. fick sig lite välling o kikade på barnprogram. blev en tur till öppna förskolan för att leka av sig lite. sedan fick vi besök utav min farmor o faster. det var mycket trevligt. barnen fick paket. albin var överlycklig:) fikade o åt massa goda kakor. samtidigt så kämpade bror min o min man med hallen. har kommit riktigt långt. så nu ska det målas bara typ o få ordning på förvaringen. just nu ligger mina barn framför tvn, tyra gråter o albin försöker trösta.




nu mys med familjen kramar

lörday

har hängt en massa med sötaste carro o emil idag. varit i kista o kikat lite. köpt en lampa, strumpor till trollet o en body till tösen. käkat på donken, tog en sväng förbi härligaste grannen på gården o fått en massa skoj. tack ingela o familj för massa böcker o leksaker!!!
just nu sover alla barnen i sovrummet(emil stannar tills imorn) joan glor på sport o jag halvsover här. har rensat albins gamla kläder. har kollat vad jag ska behålla till grodan o vad som ska ges vidare. från 2flyttkartonger så blev det bara en kvar:) så resten ska söta jasmine få. sparade lite tuffa killkläder. killbyxor funkar juh på en tjej med söta tjejtröjor:) imorn blir det till o dammsuga. ska försöka hinna förbi 4h gården o låta killarna rida kanske:) jajaja.. borde sova så man orkar med natten o morgondagen.
kramar från en trött tvåbarnsmamma

tyra o albin

lekpalatset



finns så mycket skoj på lekpalatset. albin sprang runt bland alla lekställningar o leksaker. vilken lyckad dag:)

så mycket

så mycket så man inte hinner blogga. fast egentligen så är det inte så mycket. hahah orkar inte sätta mig ner vid datan bara. så fort man har hämtat albin på dagis så är man igång i ett. leka med albin, mata tyra, leka med albin, roa tyra samtidigt som man fixar middag, försöka trötta ut albin, mata tyra, nattning. sen somnar jag av utmattning:)

imorn går joan på pappadagar, så då blir vi lediga ihop alla. eller albin ska hänga på dagis i veckorna under dagarna. då ska vi hinna fixa klart hallen, joan ska mysa massa med tyra, jag ska sova lite o göra något skoj själv. på måndag kommer min farmor o min faster hit. ska bli trevligt.
har nu börjat med att få till albins läggningsrutiner. han ska sova i sin säng hela natten är tanken. så inatt sov jag på madrass på golvet, joan fick sängen. gick väldigt bra tills 6 imorse. då vart albin helt hysterisk o skulle in till pappa plus ha sin välling. så inatt gör vi ett nytt försök o hoppas det funkar minst lika bra.
så efter frukosten imorse så blev det en lekdag på lekpalatset i veddesta. mycket roligt. david, simon, alma, dio, nemo, wilgot, loke o zeke var där plus lite annat folk. inte för att barnen leker så mycket med varandra så hade dom skoj. hann bara komma hem så somnade albin i soffan. ska strax ge tyra mat o sen lägga mig i soffan o vila lite. föräldrar blir oxå trötta efter en lekdag:)

ha en trevlig fredag!!! kramar

today

har juh en stegräknare nu som åker på när jag lämnar hemmet för att gå till dagis o har den på tills jag kommer hem från dagishämtning. kul o se hur mycket man faktiskt går. idag så togs den av vid 13800 steg.
efter att ha lämnat albin på dagis så gick jag o två andra mammor till kista. mötte två andra där. käkade lunch tillsammans. jag hann handla lite så blev det en promenad hem oxå. så skönt o gå, speciellt när det inte är så kallt.
imorn så ska jag o jenny en tur till öppna förskolan sen så kommer bvc hem till oss för o klämma o känna på tyra. sen så är det tvättstugan som gäller. tänkte jag skulle hinna dammsuga oxå eftersom vi nu har en dammsugare:) wiiii tack ida!

nu kom joan hem så nu blir det mys i soffan. tack för mig! kramar

känner mig hurtig

har idag gått mer än 15000 steg, tog av mig stegräknaren när jag kom hem. har idag varit till ikea i barkarby, gick ifrån järfälla kyrka dit. shoppade lite o när vi skulle hem så beslutade vi oss för att vi lika gärna kunde gå hela vägen hem, skulle passa dagishämtningen mycket bättre. så jag o jenny kämpade på utan vatten, var riktigt skönt faktiskt. så nu gäller det att fortsätta. imorn så blir det en tur till kista fram o tebax. promenad alltså. får se vad stegräknaren säger då.

hänt mer idag da?
käkat middag med killarna, joan rogga o albin. albin åt massor. har städat bland albins leksaker. o tagit mig en skön dusch. ska strax lägga mig o känna hur det värker i benen;)
go natt! kramar

jag nörd!


javisst är jag nörd. har tydligen hittat ett nytt intresse här på datan. mixtra lite med bilder lixom.
söndag idag.. sömnen inatt var något bättre än natten innan. men somnade inte förns vid 2.30. tyra låg vaken mellan 1-2.30. sen vid 4 kräktes hon ner sig . suck suck. men albin fick inga utbrott.
funderar på om man ska åka till ikea idag, måste komma ut en stund. jajja återkommer senare. kramar

januari 2009


Albin o Tyra
Våra ögonstenar

mor o dotter


trollet o grodan


mamma älskar sitt bustroll o lillgroda!

blocketnörd

hej min mamma är en blocketnörd!
hon hänger där ganska mycket:)
så idag när vi prata så klämmer hon ur sig.

-dom skänker bort en hamster (eller var det marsvin) med bur o allt för 20kr.
-jaha vadå ska ni skaffa det nu eller vadå?
- jaa emil kanske vill ha.
-hahaha sjuk du e.
-sen finns det några som skänker bort kaniner men det vill vi nog inte ha.

haha min mammi e rolig.

10 januari

jaha då var det lördag.. tyra är nu 18dagar gammal o storebror albin blir 2år om 15dagar. nu börjar nätterna bli jobbiga, albin drömmer o gråter några gånger om natten, plus att tyra ska ha mat så jag är väl inte på tipp topp nu. känner mig slut, väldigt trött. o idag så är joan på personalbrallan men blir väl inte så sen. ska vara på casinot vilket är mycket skoj. jag o barnen fick stanna hemma, ska äta min favvo. flygande jackob på mitt vis. mumma. just nu sover dom i soffan, så jag har lite egen tid. (tömma diskmaskinen, förbereda middan, plocka undan lite leksaker o har jag tur sitta vid datan i några minuter innan tyra vaknar o vill ha mat)
har börjat med enkelvagnen till albin o tyra nu. albin får åka ståbräda o det verkar gå jätte bra. igår fick han gå hem hela vägen från dagis tog bara 45minuter. hade med mig muta under vagnen men jag behövde aldrig använda den. shoppade lite igår oxå. en tomteklänning till tyra (till nästa år) en tröja med en katt på, älskar rea. jajaj nu måste jag sätta igång. tack o hej! ha en trevlig lördag med massa mys för det hoppas jag på o få. kramar

mammas kille


älsklingar


tyras favvo är att få bada med storebror. hon njuter massor i det varma vattnet, så mycket så hon somnar. o albin tycker det är skoj o hälla vatten på tyras mage o att skvätta en massa.

har nog inte skrattat så mycket som här om kvällen när joan o jag försökte natta albin. vi ligger o sjunger lite o albin klämmer ut:
-pippa
jag börjar skratta o frågar va?
-pippa pippa pippa.
alla tre skrattar så tårarna sprutar.
det visar sig vara tipp tapp han menar.
hahahhaha

nu ska jag gå o mysa lite med den här söta tjejen...

burrrr

shit va kallt det har varit idag...
klockan ringde vid sju imorse, albin var pigg o glad. lämnade tyra hemma när vi gick till dagis, tänkte att det skulle bli en mjuk start för albin. imorn så måste tyra följa med eftersom joan jobbar. allt gick finfint! han pussade hejdå o gick o lekte. min duktiga kille, blir väl värre imorn. efter dagislämning så var det bara o gå hem o tanka tösabiten o sen gå mot öppna förskolan med jenny o zeke. så skönt o vara där när det inte är så mycket folk. var bara vi o en till där. lugnt o skönt alltså. efter att ha fastnat där lite väl länge så var det bara o gå hem, tömma diskmaskinen o inse att jag är jätte hungrig. tog med mig joan o svärmor till torget. blev en pizza innan det var dags o gå o hämta albin. allt hade gått jätte bra idag, vilken lättnad. blev en tur förbi 4H gården med david plus filip o hans mamma. tittade på hästarna o letade efter grisarna. mycket mysigt. nu sitter jag här hemma inne i värmen o myser. mycket trevligt.
ha en trevlig kväll! kramar

mål


Mål under 2009
*bli av med gravidkilona
*inte dricka så mycket läsk/ inte dricka läsk alls
*inte äta godis (fast kan inte sluta med gotti helt så jag låter nog chips o glass va kvar på får ätalistan)
*vara en duktig mamma o underbar fru ;)
blir nog fler mål under året.. men måste börja nånstans!

gotti från slutet av 2008

trött albin puss på dig min vän (tiam o albin) trött tyra söta jesper tyra ligger o myser hos pappa tårtan tyra fick av fam. hellberg cowboyalbin mamma albin o tyra
albin o wilgot gör bus
albin busar med gudfar rogga
söta gudmor annica serverar förrätt på nyår gott nytt år ohh vilka fina fyverkerier
albin o tiam i kista

andra dan av 2009

har varit vaken ett tag nu, busat med albin, ätit frukost o vikt tvätt. kikat runt lite på datan.
ska snart sätta igång med lunch. ska bli korv med pommes:) kanske ta på sig varma kläder o ta sig ut i kylan o gå lite efter maten. alltid skönt o få frisk luft.
igår var vi på 2årskalas hos dio. åt massa gotti o albin hade skoj. inget bråk vilket var skönt. var förbi in på jobbet o sa hej.
käkade middag med albins gudfar, blev fiskgratäng o knäcke. mycket gott.
var min första kväll ensam med barnen, lite kämpigt o försöka natta albin, men efter 1 1/2 timme så somnade han efter massa bråk. jag somnade inte långt efter. var tydligen lite trött. vaknade när joan kom hem. pratade lite, ammade o somnade om.

kanske ladda över lite bilder till datan från kameran.

nyår var jätte mysigt. var bara hemma. annica o roger kom över.
förrätt blev det nån smördegsbullar med fyllning. till middag så blev det fläskfile o klyftpotatis. sallad o baugette. efterrätt skippade vi eftersom vi var så mätta. skålade vid tolvslaget o så blev det lite kex o ost vid ett när vi spelade mario party. jag kom tvåa. var bra länge sen vi spelade tvspel så det var riktigt kul.

i tisdags så hände det massor.
var iväg till kista på morgonen, min första resa med barnen utan joan. var lite kämpigt men det gick. var till vårdcentralen för kolla min hörsel. visade sig att det är förkylningen som satt sig där kan inte göra något åt det. bara vänta o se. blev en promenad hem till tiam. killarna fick leka av sig massor. dom hade jätte skoj. när vi kom hem så fick vi besök utav familjen thomsen. träffade söta jesper äntligen. blev fika o middag o massa prat. till kvällen kom familjen hellberg över. tyra fick sig en blöjtårta. hur fin som helst! våra killar var trötta o slogs om alla leksaker. så söta o envisa. när dom åkte hem så somnade albin snabbare än blixten.

nej nu e klockan mycket... ha en toppen dag! kramar

RSS 2.0