boxners recept

jaha.. då kanske det blir en ny förkylningsvända här hemma.. albin nyser o har tappat rösten. suck. hoppas på att det ska hinna bli bra iaf innan måndag så han kan gå på dagis o helst ska det gå över idag så vi kan gå på kalas imorn..

igår kom dio o nemo hit o lekte en massa. kramgoa nemo ville kramas HELA tiden men tyra var inte riktigt med på noterna. så söta. killarna lekte jätte bra tillsammans ända till typ 5minuter innan dom ska gå då dom börjar bråka om en röd bil. suck. till middagen så kom svärmor/farmor hit även La. lite senare kom Ni oxå. åt boxners o det är så jäkla gott. kanske borde ge er receptet, för något enklare finns inte att göra när man blir många till middagen.
började smått planera nästa sommar. det ska bli en solresa. lovely. men vi har inte bestämt oss vart ännu.



Boxners örtkycklinggryta
4portioner

600g kycklingfile
1msk margarin
2dl creme fraiche
2dl vatten eller grädde
6st soltorkade tomater i olja
1st knorr buljongtärning örtagården italiensk ört
1msk kalvfond
salt o peppar

strimla kycklingen, bryn den. tillsätt creme fraiche, grädde, soltorkade tomater, fond o buljongtärning. sjud i 5minuter, smaka av med salt o peppar. servera med spagetti.
något som är gott till är tomat o löksallad.

jag följer inte receptet direkt utan jag ska ha massor av sås o självklart grädde i. men där är grunden iaf.


idag så blir det spelkväll. sååååå roligt. längtar tills jag o ida ska vinna över dom andra stort :D
nej nu ska det göras god frukost innan jag dör av hunger..

mina bloggos

då ska vi se.. idag har jag o tyra varit med emil o mammi. shoppat en hel del. går nästan inte att stänga tyra o albin skåp. så härligt o få göra en storshopping då o då.
sen hämtade vi albin.. gissa om han blev glad när han såg emil.

nu sitter jag med massa skit här på köksbordet. har varit ner i källaren o hämtat upp julkläder, vet inte om jag ska göra egna julkort iår. beror på om jag har kläder till båda o så. har ordnat upp i barnens lådor som står i hallen.

finns inte så mycket mer o skriva om..

kan tipsa om lite bloggar jag följer..

bästaste kläderna hittar du hos SluGGo

finaste naglarna hittar du hos nageloasen

barnens gudmödrar är ett måste Ni o Ia

tjejen som flyttade till england för kärlekens skull

tjejen som flyttade till malta för att jobba o leva livet

Lillebror, Natalia o Pernillas blogg är några som jag måste besöka varje dag

Får inte glömma systrarna Jamjam o Josse..

matbloggen, killar med kökskoll

tjejen som flyttade från norpan till storstaden

barndomsbästisen som jag inte har träffat på flera år

där var några jag ska hinna med varje dag:)
nu ska blandas välling o natta lillskruttan.. hon som är den morgonpigga av oss alla i den här familjen:) vi andra är lite mer nattugglor. kram på er!




ävenTYRA

tydligen får man tandvårdsbidrag av försäkringskassan. mycket bra tycker jag. jag är under 29 o får därför 300kr per år, men det sparas bara 2st bidrag om man inte använder dom. så som max så sparas det 600kr för mig o mitt besök kostade 620kr o jag betalade 20kr. om jag blev glad? :D

idag så har jag inte gjort mycket.. hade en myslunch med min man. sitter nu hemma o har noll ork till o göra något. imorn så ska jag leka med mammi. då blir det bilåkning o massa shopping.

roligaste händelsen idag är när joan skriker från vardagsrummet NEEEEEJ TYRA VAD GÖR DU???
när jag kommer in så har tyra tagit sin leksaksbil o flyttat den till vardagsrumsbordet. klättrar upp på den för att komma upp på bordet. vidare upp på tvbänken för att "hångla" med tvn. det är därför hon kallas för ÄVENTYRA

nu är det snart dags o hämta albin. kraaaam

mammas kväll

tisdag idag o det innebär att det är min kväll. det är fula bettan , fruar, christine o brothers & sisters. o jag ska precis ställa mig o göra en kladdis. måste juh ha något till min tisdag.

var hos tandläkaren imorse, visade sig att det var inge hål men kan vara så att min visdomstand ligger o trycker på o det är därför det värker ibland. ni kan aldrig gissa vad mitt besök kostade. ni får gissa så skriver jag svaret nästa gång jag bloggar. heheh..
hängde lite i kista med joan efteråt. vi har nu kirrat födelsedagspresent till svärmor/farmor o julklapp till albin. jag o joan fick oss ett varsit öronljuspaket. så snart så ska här rensas. längtar..

papprena kom som jag ringde om igår så nu ska dom på en låda, så är allt fixat nästan.
har slagit in julklappar idag oxå.. hahaha.. jag är som vanligt ute i god tid. joan o jag pratade om vad vi skulle ge oss i julklapp.. blir antagligen att fixa wii´t o en eltandborste så våra tänder blir rena o fina:) hmm.. det är dom väl alltid men ja.. jag vill ha en elis hursomhelst.

nej kanske ta tag i kläderna som vi fick av dallas o pauline. hur glad blev inte jag? TACK!

starlist

sådär känner mig duktig..
*har varit en sväng till öppnis.. tyra, nej förlåt vilden har röjt. hon älskar sångstunden. blev en promenad hem.
*har faktiskt ringt mitt fackförbund, dom skickar papper så jag kan gå ur.
*har ringt till mitt nya fackförbund, dom skickar papper så jag kan gå med.
*har ringt folksam, mina försäkringar finns kvar även om jag byter fackförbund. skönt det.
*har ringt vårdcentralen.. väntar på att dom ska ringa upp. ska få veta om jag har nån allergi eller ej.(ska ringa om 1vecka för att få svar)
*har städat på konstiga ställen o gjort iordning lite överallt.
*fixat joans pappaledighet

kvar..
*köket, kylskåp kvar, men det ska vi ta imorn när både joan o jag är lediga.
*imorn vid 9 så ska jag till tandläkaren, laga hål o göra undersökning.
*köpa ny mobil till joan
*köpa lite paket
*tvätta 11-13
*göra en inköpslista så jag o min mammi kan åka o handla massor.
*laga toalettspolarn

nej nu ska vi dammsuga innan det är dags för hämtning av albin från dagis.

tyra 10månader

pratade med ida i dag.. kom in på ämnet kalas o det här med kalas kan bli bra dyrt.
det har blivit till en grej att man ska ge dyra presenter. men är det inte tanken som räknas? jag har satt en gräns nånstans att hålla mig runt hundringen till albins kompisar men det blir dyrt det med. det är tur man inte köper en massa paket till vänner o släkt. inte bara födelsedagar utan oxå julklappar. vi har på vår jul att köpa ett paket som ska passa alla för en hundring, för det är juh alltid kul o få paket. tror att vi i år ska få dra lott om vem vi ska köpa till. tillbaka till att köpa paket.. snart så ska tyra gå på massa kalas oxå för hon blir juh äldre o får kompisar.
jag ska köra på min plan som jag började förra året när albin fyllde år. en lekdag med kompisar som i saltkråkan o kalas för släkt o våra vänner..

till något helt annat. tyra gick idag tre steg utan att hålla i sig. stora tjejen. såg sen att hon försökte gå ett steg men ramlade när hon lekte med albin. så nu är det inte långt kvar tills hon går helt tror jag.
Idag så är tyra 10 månader. var på bvc i onsdags, 74lång o väger ca 9,4kg.

lillskruttan sover.. albin o jag kikar på chuggington. hans nya favvo. vi är nybadade o färdiga för kalas imorn. vi ska på 2st kalas imorn. först lukas som fyller 4år o sedan blir det mats 50års kalas.
ja just det ska nog ut den 13e november. sista helgen innan det är dags för mig o börja jobba varannan helg. mammi ska komma o vara barnvakt eftersom joan jobbar.
lillskruttan hela 10månader idag

lugn stund?

så mycket som vi har o göra nu har jag inte haft nånsin.
det är födelsedagar så det räcker o blir över.  en dyr månad kan man säga plus att vi har julen som närmar sig.
nu i helgen så är det två kalas som står på schemat.

längtar efter mitt schema så man kan planera. jag måste planera allt, hatar o vara ovetande om hur det ska bli. speciellt en så stor grej som jobbet som tar upp så mycket tid.
så nyfiken på kläderna.. o förstå jag kommer ha en ny garderob sen:) måste jobba i företagets kläder. var in o kikade på hemsidan för att ha lite koll. fanns lite gobitar.
har även kikat in för att få veta mer om nya delen i gallerian. kommer nog bli assnyggt.

nu ska jag nog gå o lägga mig.. tyra somnade som vanligt vid 19. så ingen sovmorgon imorn inte.


pussgurkan


bestämd dam

SLuGGo KiDs skaparen

världens bästa Jenny


tisdagsmys

ligger i sängen.. parar strumpor.. det är det sista av 5 maskiner tvätt. hur kan det bli så mycket tvätt på 1vecka? skönt att joan fixade allt där nere så fixade jag in allt i garderober o byråer. har rensat bland gardiner o lakan så bästaste jenny fick lite tyg o göra roliga saker av. imorse så lämnade joan albin.. skönt o få vara hemma med tyra. idag så är det bättre med henne. andningen fungerar mycket bättre. märks att hon mår bättre eftersom hon öppnar alla lådor hon kan o slänger ut allt. när jag höll på med tvätten så hjälpte hon mig att rensa ur min strump o underklädes låda. hon bet, slet o slängde ut allt. kul tjej. efter att tyra somnade vid 9.15 så däckade både joan o jag, vid 10.50 så vaknar hon o skriker. tur det eftersom tvättstugan var bokade från 11. tänk om vi hade missat o tvätta. inte så kul. åt god bulgursallad med räkor o advokado, lite nachochips o röra.

blev inte så mycket städa. får bli när tid finns. hann ringa facket. men skulle ringa imorn igen. imorn så har jag möte vid 12.15 vid nya delen i kista. ska bli spännande. skrivas kontrakt ska det göras o pratas lite. sen blir det bvc, kolla tösens kurvor + läkarbesök.

nej nu måste jag komma på vad jag ska ha till mitt tisdagsmys. svårt det här. hmm.. tur man börjar jobba snart o inte äter en massa strunt på kvällarna.
trevlig tisdag gott folk!!!

sugen på o fixa naglarna? festfin? vardagsfin? då måste ni kika in här!

börjar veckan..

börjar veckan med besök hos doktorn. jag hade tid vid 11.30 för att besluta något om mina ögon. kom överens om att jag ska börja käka piller o ta droppar. uppsöka en optiker o kolla upp om jag behöver glasögon om det funkar nu eftersom jag känner att det är bättre än på länge. behöver faktiskt inte ha solisarna på mig jämt längre:) JIPPI!!
fick även göra ett blodprov för att kolla allergier o sånt. hoppas verkligen allt blir bra nu så man kan ta körkort en vacker dag eller "glömma" solisarna hemma en solig dag o överleva.

direkt efter det skyndade jag till närakuten för att leta upp joan o tyra. en trevlig man visade vart en lång man med en liten bebis gick in. så jag knackade på o fick vara med. skruttfia skötte sig så bra. visade sig att hon har öroninflammation på vänster öra. sen fick vi träffa en sköterska för att få ge tyra adrenalin+syre mask. shit va hon skrek o försökte ta sig loss. hon e bra stark lilltösen. tillbaka till doktorn som gav oss nån medicin som vidgar luftrören.
så nu ger vi saltlösning i näsan, alvedon(39,2 senast) o två olika mediciner. kan juh säga att hon kräktes direkt efter öronmedicinen. inte så bra men samtidigt lite bra eftersom hon fick upp en massa slem så hon kunde andas bättre. men hon har grinat hela kvällen. inget e bra. ingens famn. hon somnar i typ 5minuter o vaknar o skriker. känns som natten kommer bli låååång. nu sover hon iaf får se hur länge det blir den här gången.

imorn så är det tvättstuga o dammtorka lite om tyra är med på noterna. tur att joan e hemma så vi kan hjälpas åt. jag ska försöka hinna ringa lite samtal oxå som facket, försäkringskassan o folksam. mycket roligt. not.
nu ska albin nattas o sen blir det csi om jag har tur, annars så spelas det in. go natt gott folk.

mycket skoj

Jag är sååå GLAD..
fick ett samtal igår av min nya chef.. javisst jag har fått jobbet jag sökte för några veckor sen. börjar typ den 16e November i Kista Galleria i en nyöppnad butik. ska bli så roligt. på onsdag så ska jag få träffa cheferna o skrva kontrakt o få veta mer om när jag börjar o så. nya kläder kommer det bli eftersom jag måste använda butikens märken.
min söta mormor ringde idag.. hon var så glad o ville gratulera mig. hon sa något i stil med - nu börjar ditt nya liv. eller något. hahah hon e go min mormor.

igår var det middag med ullis, johnny o annica. blev tacos. passade bra på en fredag:) jag var duktig. åt mig inte proppmätt. försöker minska lite på portionerna. eller jag tar inte en extra portion bara för att det är gott.
idag har vi ätit god middag med roggAN o kikat på en jätte bra film. massa mys. hunnit med o städa lite oxå under förmiddagen.

har blivit bjudna på 3st kalas samma helg. poppis kan man säga. första inbjudan kom för några veckor sen.. ia som fyller 25. skulle ha varit så kul o få gå o umgås med dom men ingen barnvakt finns o nu så jobbar jag antagligen. sen för nån vecka sen fick vi en inbjudan av mammi. middag med min släkt, eller de vanliga folket :). sist men inte minst så kom en inbjudan till svärmors kalas.

Söndag: imorn ska vi träffa david o filip. ponnyridning i akalla by. hoppas på bra väder så man kan fika lite.
Måndag: läkarbesök för mig. kom igen fixa mina ögon :) ringa en massa samtal. fotografering på dagis:)
Tisdag: hmm.. det var något.
Onsdag:
bvc med tyra, möte med nya jobbet.

nu ska jag nog sova. mycke o tänka på nu.
hoppas ni haft en toppen lördag!
kramar från mig

älskade barn


är dom inte fiiiina?

planering o skratt

sitter nu i köket o lyssnar på när barnen leker.. dom skrattar så dom nästan tappar andan.. är så mysigt. man känner hur deras skratt direkt går till mitt hjärta o jag börjar le o småskratt för mig själv. tyra håller på att köra albin i bilen. o varje gång albin hjälper till o gör fart så skrattar hon o hänger bakom eftersom hon vägrar släppa taget.

blev tidig middag idag.. jag var så hungrig så vi åt redan vid 16. hämtade albin vid 13 för att skynda iväg till doktorn. kikade öronen efter öroninflammationen som han hade för 1månad sen typ. alltså jag höll på o dö när han plockade ur världens största vaxpropp ur ena örat. han måste f*n ha varit döv på ena örat. han skötte sig finfint o fick sig ett klistermärke med lilleskutt på.

har planerat en massa.. är mycket som händer innan året tar slut o det nya börjar.
massa födelsedagsbarn ska firas o en hel del annat står i kalendern oxå.
gäller o vara ute i god tid med julklappar o annat som vanligt.

nej nu ska jag nog klä barnen så vi kan gå ut o leka lite.
hej o hå!


pixboxen

då har jag uppdaterat pixboxen..
snart ska jag leka med underbara mammi o store lillebror..
trevlig dag på er!

söndagskväll

blev inte mycket städ idag som var min plan..
fixade iordning på balkongen.. planterade mina vinterblommor o plockade ner saker till källaren.
fick med mig vinterjackor o overaller upp. så nu e vi redo för kalla o snöiga vinterdagar.

var iväg till akalla by o albin fick rida på ponnyn lucas. han är så duktig. han slängde sig upp på hästen själv. satte sig tillrätta o höll i sig hårt. blev o busa lite bland löven innan vi gick hem till ni o åt lite tårta från igår. så gottit med te efter att ha varit ute i kalla luften.

nu sitter jag här i soffan. ska försöka få barnen att somna nu.. så man själv kan krypa ner i sängen.

här kommer en bild på min cowboy o en från balkongen.
trevlig söndagskväll på er!


äntligen

har nu efter flera års undrande fått veta..
nyfiken? här är den <3

har ett speciellt minne från att jag satt i mammas bil.. o drömde mig bort. såg häxan komma o jag var typ kär i en killen. fantasin flödade som attans. har tänkt på den här låten i flera flera år o inte ha kunnat komma på artist eller titel. så igår försökte jag förklara den för aluc med man o joan klämmer ut allt på engång. om jag blev glad? ringde genast min mammi.

gårdagen bjöd på kalas.. firade roger. fick så himla goda kanelbullar (lika goda som min farmors!) tårta o trevligt folk. barnen var goa o glada.
FÖRLÅT till världens bästaste Ida! skäms.. hur kunde jag glömma? skyller på småbarnsföräldrar har inge bra minne.. men dålig ursäkt ändå. Du är BÄST!!! Love ya!

tyras 1årsdag närmar sig med stormsteg tycker jag. helt sjukt va tiden går. o med det så är det snart jul oxå. mycket är bokat framöver..

50årskalas
städdag
höstfest
utgång med dagismammor?
läkarbesök Albin, jag o Tyra(BVC)

träffade mysiga hellberg i fredags.. fick fika ifred utan två buspojkar som var på dagis
ia tipsade om en låt.. såå bra. man blir så glad av den. här har ni den <3

snart ska vi klä på oss o bege oss till byn o rida ponny. få i oss frisk luft:)


trevlig söndag på er!

trollungar


albin vid pussrutan

bustjejen leker

höstig dag

Efter helgens grovstäd så har jag fortsatt här hemma..
Började med vårt sovrum, sedan in i badrum. fy fan säger jag. men nu så är det bra fräscht. nu vill jag kakla o köpa nytt , va enklare det kommer bli. bort med badkar o in med dusch typ. sen började jag i hallen. plockade bort sommarskor o fram med höst/vinterskor. varmare mössor o fler "ollar"
ska ner i källaren o hämta upp vinterjackorna till mig o gubben. plocka ner dom tunnare jackorna oxå.

imorn så kommer pappi hit. upp med rullgardiner här hemma o sen över till roggAN o fixa. måste komma på nån lunch till gubbarna. ska bli kul o få träffa han iaf. sen ska jag nog forsätta med min städning om jag får tid.

idag efter dagis så gick vi till akalla by med simon o alma. blev lite lek innan det var dags o gå hem.

alma o tyra bland löven

albin o simon bland löven

nej nu är det dags o försöka natta barnen för ikväll så börjar fruarna.. om jag har längtat? jaaa.. trevlig kväll!

grovstäd

har haft grovstäd på dagis under den här helgen.
började i fredags med att var på dagis i 1 1/2timme för att plocka ihop tvätt. skynda hem med massa vagnar av tvätt. tvättade i flera timmar. kaos hela kvällen. fick middag av underbara ni.
upp tidigt på lördagen för att skynda till dagis. städa städa städa. styra upp o få allt o bli bra.
blev donken till middag.. mysigt med promenad i regnet:)
somnade vid tio av utmattning..
sov in i det sista på söndagen innan det var dags o skynda till dagis o städa städa städa. gick bra! var kuligt:)
kom hem o fick umgås med dom bästa:) min familj:) roggAN fixade middag. sen fick jag ligga i ett varmt skönt bad.

har nu blivit av med alla mina vagnar o har bara skönheten kvar. känns bra. nu så står det bara EN vagn i hallen.
efter att ha storstädat på dagis så känns det som man borde göra en lika grovstädning här hemma. kanske ta tag i det i veckan när joan e hemma.. hmm..

var på arbetsinterjuv i fredags..
kan inte låta bli o sluta tänka på hur det kommer bli. skulle vara kul o få det här jobbet. känns som jag. håll tummarna:) får svar om sisådär 2veckor.

nej ska nog klä på barnen o gå på en promenad till affären o förbi nån park.
sen så blir det lite tvkväll med bästaste svenska hollywoooood fruarna.



RSS 2.0